Zdovc si je premislil, Poljaki z Američanom

Rubrika: EuroBasket 2015

Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes odigrala četrto pripravljano tekmo. Po dveh zmagah in porazu bodo naši prvič zaigrali na tujem – od četrtka so v Rigi, kjer jih danes čakajo Poljaki, jutri pa domači Latvijci. Omenjen turnir je za gostitelje tudi test pred EuroBasketom, saj bodo od 5.9. naprej gostili eno od skupin predtekmovanje EP. Poleg Latvije bodo igrale še Estonija, Litva, Ukrajina, Belgija in Češka.

2707_zdovc_01
Jure Zdovc (foto: Kzs.si)

Dve uri pred tekmo

Slovenija se bo danes ob 18.30 uri pomerila s Poljaki. Selektor Zdovc pa bo računal na vseh 13 igralcev. Sprva je bilo mišljeno, da bo eden pristal na tribuni, je tiskovni predstavnik Košarkarske zveze Slovenije Anže Blažič javil iz s soncem obsijane Rige, kjer se bodo temperature danes dvignile tja do 31 stopinj.

Pripravljalna tekma, 8.8.
Slovenija – Poljska (17.30 – po slovenskem času)

S treninga na tekmo

Zdovc je pred odhodom napovedal, da ga tudi v Latviji zanimata dve zmagi, predvsem pa udejanjanje tistega, kar z igralci vadi na treningu.

Prebuditi Blažiča

Omenjen turnir bo tudi prilika, da se v napadu prebudi Jaka Blažič. V obrambi igra povsem korektno, to je izpostavil tudi Zdovc, ki upa, da Blažiču steče tudi v napadu. Tudi zato mu namenja mesto v prvi peterki.

»Poljakom ne poznamo dobro, a če so v popolni zasedbi, so še kako nevarni,« pa pristavi Klemen Prepelič.

Brez drame so mu dali državljanstvo

Poljska ima v svoji ekipi naturaliziranega Američana. Junija letos je poljska košarkarska zveza objavila vest, da bo A.J. Slaughter (191 cm, 1987) nosil dres Poljske. V tej državi ni bil ne igral poprej. Danes je član Banvita, poprej je nosil dres Panathinaikosa, Elan Chalona, Choleta, Dexie in Angelie Bielle.