Četrtfinale SP: ZDA in Brazilija med evropsko druščino

Rubrika: SP Španija 2014

V četrtfinalne dvoboje svetovnega prvenstva, ki se v Španiji pričenjajo danes, sta se prebili le dve reprezentanci izven stare celine – poleg glavnih favoritov ZDA so tu še Brazilci, ki prav tako ciljajo izjemno visoko in se spogledujejo s kolajno.

Torek, 9. september:
17:00, Litva – Turčija

Obe moštvi sta se za uvrstitev med osmerico pošteno namučili. Litovci so imeli precej težav z napadom Novozelandcov, a so ga vendarle odbili, Turke pa je s trojko nekaj sekund pred koncem rešil Emir Preldžić, po tem ko so skozi večji del tekme Avstralcem gledali v hrbet. Čaka nas zanimiva borba na centrskih mestih, kjer se bosta udarila Jonas Valančiunas in Omer Ašik. Sicer so Litovci v prednosti, kajti vemo, da Turki izven svoje države le stežka dosežejo viden rezultat, baltski košarkarji pa imajo – vsaj na papirju – prednost na zunanjih položajih.

ZDA

21:00, Slovenija – ZDA

“Odigrati je treba sanjsko tekmo, da bi jih premagali,” je o svojih tekmecih, ki na prvenstvo sploh niso pripeljali res največjih zvezdnikov, dejal slovenski selektor Jure Zdovc. Američani omenjajo zgolj dva Slovenca, to sta, razumljivo, brata Dragić, in morda tu leži priložnost, da bi kateri izmed preostale deseterice presenetil Mikea Krzyzewskega in druščino. Bo pa zmago Američanov sila težko ogroziti, doslej so se Turki približali najbolj, pa še ti so zaostali za 21 točk.

Sreda, 10. september:
18:00, Srbija – Brazilija
22:00, Španija – Francija

 

foto: fiba.com