Postani prostovoljec Eurobasketa!

Rubrika: Ženska košarka

V Ljubljani bo od 15. do 25. junija 2023 potekalo evropsko prvenstvo v košarki za ženske, FIBA Women’s EuroBasket 2023. V organizacijski ekipi smo se zavzeto in strokovno spoprijeli z zahtevno pripravo na velik ženski športni dogodek. Zavedamo se, da lahko z veliko ustvarjalnosti, domiselnimi idejami in razumno skromnostjo ustvarimo dobre pogoje, tako za tekmovalke, spremljevalce in gledalce. Želimo povezati celotno slovensko košarkarsko javnost in se predstaviti v najlepši luči.

Prostovoljci predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka in so ključni akterji uspešne izvedbe prvenstva. V času evropskega prvenstva bodo pomembno prispevali pri zagotavljanju podpore vsem udeležencev prvenstva, navijačem, medijskim predstavnikom, organizacijskemu odboru, članom FIBE, ter seveda samim košarkaricam, trenerjem in ostalim članom ekipe. Namen pomoči prostovoljcev pri projektu ni zmanjšanje stroškov, temveč izboljšanje same izvedbe. Skupaj bomo preživeli nekaj nepozabnih trenutkov, vam pa bodo v spomin ostala oblačila, ki jih bo za to priložnost pripravila Mednarodna košarkarska zveza FIBA.

Koga potrebujemo:

Potrebujemo tako dekleta, kot tudi fante, ki bi radi doživeli športni dogodek velikega formata z druge strani, torej ne kot gledalec, ampak kot del organizacijske ekipe.

Področja dela:

V okviru evropskega prvenstva v košarki za ženske, FIBA Women’s EuroBasket 2023, smo izbrali področja, na katerih bodo lahko sodelovali prostovoljci:

• Promocija – usmerjanje občinstva
• Tekmovalni del
• Mediji
• Akreditacije
• IT
• Spremljanje ekip – atašeji
• Podpora organizaciji
• Doping

Okvirni terminski načrt dela

Na področjih kot sta vodenje ekip – atašeji in akreditacije se delo lahko prične dva dni pred in konča dan po prvenstvu.

V primeru, da kateri od prostovoljcev ne more biti prisoten posamezni tekmovalni dan, se to lahko omogoči. Skupna prisotnost mora biti najmanj pet dni. Za delo se lahko prijavijo prostovoljci, ki bodo 14.6.2023 dopolnili 18 let. Izjemoma se lahko prijavijo tudi mlajši kandidati (člani nižjih košarkarskih selekcij), ki bodo opravljali naloge na tekmovališču. Pristopne izjave podpišejo skrbniki. Izbor se bo izvajal do izpolnitve potreb po prostovoljcih.

Lokalni organizacijski odbor evropskega prvenstva in KZS bosta osebne podatke prostovoljcev uporabljala izključno za namene obveščanja o rezultatu izbora. Lokalni organizacijski odbor evropskega prvenstva in KZS jamčiza, da podatki, ki jih bodo sodelujoči posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije.

Osnovne podatke za prijavo (priimek, ime, datum rojstva in telefonsko številko) pošljite po elektronski pošti na naslov volunteers@sportmediafocus.com. V nadaljevanju se bomo dogovorili o načinu našega sodelovanja.