Slovenski reprezentant okrepil Benetke

Rubrika: Naši na tujem

Kar se je namigovalo prvi dan novega koledarskega leta, je danes postalo uradno. Italijanski klub Umana Reyer Venezia je objavil, da je sklenil dogovor s centrom #mojtim Jordanom Morganom. Tridesetletni in 204 cm visoki Američan s slovenskim potnim listom se tako na parket vrača po poškodbi kolena, ki jo v dresu Unicsa staknil ob zaključku lanske sezone.

Naturalizirani slovenski reprezentant Jordan Morgan je tudi uradno postal član italijanskega prvoligaša Reyer Venezie, ki nastopa tudi v Eurocupu. Tridesetletni Američan s slovenskim potnim listom se vrača po poškodbi kolena, ki jo v dresu Unicsa staknil ob zaključku lanske sezone. Pred poškodbo je odlično igral tako v ligi VTB (na 20 tekmah je povprečno dosegal po 9,3 točke in 4,8 skoka), kot v evropskem pokalu, kjer je na 21 tekmah povprečno dosegal 10,7 točke, 6,9 skokov in 1,1 podajo.

Morgan se bo italijanski javnosti predstavil v naslednjih dneh, za spletno stran kluba pa je ob prihodu v novo sredino povedal: ”S klubom iz Benetk smo si večkrat stali na nasprotni strani igrišča in do kluba sem vedno gojil veliko spoštovanja. Navdušen sem, da sem sedaj postal del ekipe z odličnimi soigralci in trenerjem. Klub je odlično organiziran in na vsakem koraku je čutiti zmagovito miselnost. Imamo odlično ekipo in potencial, da v letošnji sezoni naredimo velike stvari.”