Poraz za Miami, Dallas in Denver, tekma Houston-Oklahoma prestavljena

Rubrika: Liga NBA

Liga NBA je že drugi dan na začetku sezone ponudila navijačev vse, kar jih čaka v nadaljevanju – napete tekme, odločene v zadnji sekundi, odlične predstave posameznih igralcev, hkrati pa na žalost tudi nove negotovosti glede nastopa posameznih igralcev in tudi ekip zaradi posledic korona virusa. Slovenski navijači pa bomo ponovno lahko uživali predvsem v predstavah Gorana Dragića in Luke Dončića, ki imata ponovno nosilno vlogo v svojih klubih.

Rezultatsko sicer nobeno od treh moštev s slovenskimi predstavniki ni bilo uspešno – Miami je bil poražen pri ‘sosedih’ v Orlandu, Dallas v Phoenixu, Denver pa je doma v podaljšku s košem ob sireni presenetil Sacramento.

Goran Dragić je bil s klopi z 20-imi točkami drugi najboljši strelec ekipe, Bam Adebayo je dosegel 25 točk, Jimmy Butler jih je dodal 19. Na drugi strani je Evan Fournier dosegel 25 točk.

Tekma je bila sicer izredno izenačena, ekipi sta se kar 17 krat izmenjali v vodstvu, zadnjo četrtino pa je Orlando dobil za 10 točk.

V Phoenixu so imeli domačini pobudo skozi celotno tekmo, Dallasu se je sicer trikrat uspelo vrniti po zaostanki, največ za 12 točk, nazadnje je bil rezultat izenačen dobro minuto pred koncem, nato pa sta Devin Booker (na koncu 22 točk) in Chris Paul poskrbela za zmago Phoenixa. Luka Dončić je dosegel 32 točk, ni pa zadel nobenega izmed šestih metov za tri točke.

Sacramento je ob izenačenju ob koncu prvega podaljška s košem ob izteku časa, ko je Buddy Hield odbil zgrešen met Sacramenta v koš po izgubljeni žogi Jokića na drugi strani, presenetil Denver, za katerega je Nikola Jokić dosegel trojni dvojček, zbral je 29 točk, 15 kokov in 14 asistenc. Vlatko Čančar ni igral.

 

Derbi vzhodne konference med Bostonom in Milwaukeejem je z metom ob koncu igralnega časa odločil tudi Jason Tatum, ki je skupaj dosegel 30 točk, 33 jih je dosegel Jaylen Brown, najboljši strelec tekme, Giannis, je dosegel še dve več.

 

Največ prahu pa je navkljub vsem odličnim predstavam ekip dvignila tekma, ki se sploh ni igrala – Houston Rockets namreč ni imel na voljo 8 igralcev, da bi lahko odigral svojo tekmo proti Oklahomi. Trije igralci imajo namreč sum na virus Covid-19 (kršili so protokol z obiskom frizerja), še štirje pa so umaknjeni tudi zaradi stika z omenjenimi igralci. Znan ni niti še status Jamesa Hardna, ki ga je liga NBA kaznovala zardi kršitve zdravstvenega protokola in prav tako čaka na dovoljenje za vrnitev.

Liga NBA, 23.12.:

Charlotte – Cleveland 114:121

New York – Indiana 107:121

Miami – Orlando 107:113

Washington – Philadelphia 107:113

Milwaukee – Boston 121:122

New Orleans – Toronto 113:99

Atlanta – Chicago 124:104

San Antonio – Memphis 131:119

Detroit – Minesotta 101:111

Sacramento – Denver 124:122

Utah – Portland 120:100

Dallas – Phoenix 102:106