Conley okrepil Utah Jazz!

Rubrika: Liga NBA

Z odhodom Mikea Conleya v Utah Jazz se je v Memphisu dokončno končala Grit n Grind era Grizlijev. Moštvo katerega hrbetinico so, ob Conleyu, tvorili še igralci kot Marc Gasol, Zach Randolph in Tony Allen je krasila borbenost in trda obramba, več od rednega uvrščanja v zaključne boje lige NBA pa niso nikoli zmogli. Grizzlies bodo začeli znova, okrepljeni z mladim Graysonom Allenom in 23. izborom na letošnjem naboru. Uspešna prva sezone Jarena Jacksona Jr. daje upanje navijačem v Tenesseeju, da bo njihova ekipa v kratkem znova nazaj v končnici. Utah cilja mnogo višje, tam pa želi priti čimprej.

Prihod Conleya v Utah bržkone pomeni slovo za španskega asa Rickyja Rubia, za katerega naj bi se močno zanimali v Indiani, 31-letnik iz Arkansasa pa bo nedvomno okrepitev na položaju organizatorja igre. Conley je v minuli sezoni v dresu Memphisa v povprečju dosegal 21,1 točke in 6,4 asistence na tekmo. Jazz so Conleya dobili na popustu – poleg omenjenega letošnjega izbora in Allena, sta bila v Memphis poslana še Jae Crowder in Kyle Korver ter še en izbor, ki pa bo verjetno na voljo šele po letu 2021.

Letošnja izkušnja v končnici, kjer so bili Jazz nadigrani s strani Houston Rockets, je jasno nakazala, da zgolj Donovan Mitchell, Joe Ingles in Rudy Gobert niso dovolj v zahtevni zahodni konferenci. Prevladuje občutek, da Utah še ni zaključil s trgovanjem …