70 točk Dončića in Porzingisa premalo za zmago, Dallas vseeno v končnici

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallasu tudi na drugi tekmi v Orlandu ni uspelo priti do prve zmage, čeprav je tudi tokrat prevladoval in imel v drugem polčasu že prednost 14 točk. Phoenix je dosegel še drugo zmago v mehurčku in s tem nakazal, da še ni obupal nad uvrstitvijo v končnico, kamor pa se je že pred tekmo tudi teoretično že uspelo uvrstiti prav Dallasu po porazu Memphisa proti San Antoniu, ki je prav tako dosegel že drugo zmago.

Luka Dončić se je tokrat ustavil pri 40 točkah, dva skoka sta mu zmanjkala do novega trojnega dvojčka, Porzingis, ki je prav včeraj praznoval 25. rojstni dan, pa je dodal 30 točk. Manjkala je predvsem pomoč soigralcev, zatajil je tudi met z razdalje, v drugem polčasu so ob 18 metih za tri točke igralci Dallasa zadeli samo enkrat, po devetih zaporednih točkah Dončića ob koncu sta trojki za zmago zgrešila tudi Porzingis in Hardaway.

Dosežek večera je ponovno uspel Houstnu, ki je zrežiral nov preobrat in po zaostanku 8 točk tri minute do konca spet poskrbel za zmago, ob tem so igralci Houstna vrgli kar 61 trojk, kar je izenačitev rekorda v rednem delu tekem.

Boston je ob odlični predstavi Jasona Tatuma (33 točk) premagal Portland, za katerega sta Lillard in Nurkić dosegla po 30 točk.

Zmaga Orlanda proti Sacramentu je imela na koncu zelo grenak priokus, saj si je koleno huje poškodoval Jonathan Isaac, ki je tako že končal sezono.

Liga NBA, 2.8.:

PHOENIX – DALLAS 117:115

BROOKLYN – WASHINGTON 118:110

BOSTON – PORTLAND 128:124

MEMPHIS – SAN ANTONIO 106:108

ORLANDO – SACRAMENTO 132:116

HOUSTON – MILWAUKEE 120:116