Cleveland pred domačimi navijači do polfinala

Rubrika: Liga NBA

Košarkarji Clevelanda so v Quicken Loans areni prvič v zgodovini franšize gostili sedmo tekmo končnice.  Na krilih izjemnega LeBrona Jamesa so Indiano premagali s 105:101 ter se tako s skupnimi izidom 4:3 v zmagah uvrstili v polfinale vzhodne konference, kjer jih čakajo kanadski Toronto Raptorsi.

Domačini so se po hudem porazu na šesti tekmi zbrali in izjemno odtvorili srečanje ter povedli s 9:2, prvo četrtino pa tudi po zaslugi nezgrešljivega Jamesa dobili s 31:19.  V drugi četrtini so košarkarji Indiane ujeli ritem in z delnim izidom 10:0 četrtino dobili s točko prednosti (24:23) in na odmor odšli z zaostankom -11.
V drugem polčasu se je prebudil Victor Oladipo, ki je z nekaj izjemnimi prodori in asistencami poskrbel, da je je Indiana zaostanek, najvišji je znašal -14, spremenila v vodstvo. Pacersi so tako tretjo četrtino dobili z 31:22, domače navijače pa je še bolj zaskrbelo, ko je prvi zvezdnik Clevelanda odkorakal v slačilnico.
Na njihovo srečo, je šlo zgolj za težave s krči in James se je kmalu vrnil na parket, med tem pa so domači na krilih Kevina Lovea, ki je ob pravem času zadel dva pomembna meta za tri (8/4 za tri) in Tristana Thompsona (15 točk, 10 skokov), ki je blestel pod obema obročema, prišli v vodstvo, ki ga do konca niso več izpustili iz rok, pa čeprav je bila tema tako rekoč odprta do zadnje minute.

Če je na eni strani blestel Oladipo, ki je ob 30 točkah zbral še 12 skokov, je bil prvo ime tekme zagotovo James, ki je v 43 minutah zbral 45 točk, dodal pa še 9 skokov in 7 asistenc.

Cavelierse sedaj čaka serija proti Torontu, ki ima poleg super tandema DeRozan – Lowry tudi izjemno klop, vendar pa so v zadnjih letih vedno odnesli krajšo proti ekipam LeBrona Jamesa (Cleveland, Miami). Vsekakor nas čaka izjemen, ki bo odločal o uvrstitvi v  konferenčni finale.

Izidi tekem lige NBA, 29.4.2018

CLEVELAND – Indiana 105:101 
James (45 točk, 9 skokov), Thompson (15 točk, 10 skokov), Love (15 točk, 6 skokov) ; Oladipo (30 točk, 12 skokov), Collinson (23 točk), Young (14 točk, 10 skokov)