50 točk Giannisa za konec 50-letnega čakanja – Milwaukee prvak lige NBA!

Rubrika: Liga NBA

Giannis je z eno najboljših individualnih predstav v zgodovini final lige NBA poskrbel za četrto zaporedno zmago Milwaukeeja proti Phoenixu in za prvi naslov Milwaukeeja po letu 1971.

Giannis je odigral pravo simultanko, dosegel je 50 točk, samo v tretji četrtini 20, ddoal pa tudi 14 skokov in 5 blokad. Zgodovinske številke, ameriški analitiki in statistiki pa kar tekmujejo med sabo, kaj vse je skozi zgodovinsko prizmo Giannisu uspelo na zadnji, šesti tekmi finala. Grk je psotal peti igralec ne-američan z nagrado MVP finala lige – pred njim so to psotali še Dirk Nowitzki, Hakeem Olajuwon, Tony Parker in Tim Duncan. Postal je tudi drugi igralec v zgodovini, ki mu je na odločilni tekmi finala uspelo doseči 50 točk – pred njim je to uspelo samo Bob Pettitu leta 1958.

Tako kot vsa zadnja letaa je bil Giannisu največja pomoč Middleton, ki je dosegel 17 točk, 5 skokov in 5 asistenc, odličen pa je bil tudi Jrue Holiday – poleg odlične igre v obrambi je dosegel 12 točk, 11 asistenc in 9 skokov. Izkazal se je tudi Bobby Portis, ki je skupaj dosegel 16 točk.

Phoenix tako sklonjenih glav zapušča Milwaukee, čeprav je v seriji povedel z dvema zmagama na svojem domačem parketu. Chris Paul je dosegel 26 točk, Devin Booker 19.

Poleg razprodane dvorane si je na velikem ekranu tekmo pred dvorano ogledalo več kot 65.000 ljudi.

 

Liga NBA, 20.7., finale

Phoenix – Milwaukee 98:105 (2:4)