40 minut resnice za slovenske prvakinje

Rubrika: Ženska košarka

Pred košarkaricami Cinkarne Celje je nova tekma mednarodne jadranske WABA lige. Po gostovanju v Banovićih, kjer je zasedba trenerja Damirja Grgića prišla do sedme zmage, sledi veliki derbi. Danes bo v Celju gostoval Beroe iz Bolgarije, ki je prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni pred domačimi gledalci dobil z 79:74.

Današnja tekma se bo v dvorani Gimnazije Celje – Center začela ob 18. uri. Vstop na vse domače tekme celjskih košarkaric je brezplačen. Bolgarke so na prvem mestu lestvice (devet zmag in dva poraza), Celjanke so tretje (sedem zmag in štirje porazi). Poleg današnjih dveh nasprotnikov se tudi Montana, Crvena zvezda in Budućnost krčevito borijo za uvrstitev na zaključni turnir, kjer se bodo merile najboljše štiri ekipe rednega dela tekmovanja.

Liga WABA, 15. krog, 13.2.
ŽKK Cinkarna Celje – Beroe (18.00)

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Pred nami je pravi derbi. Beroe je prvi favorit za osvojitev naslova jadranske lige. Zavedamo se kakovosti nasprotnic, ki so jo pokazale že na prvi medsebojni tekmi v mesecu decembru. Kljub temu bomo naredili vse, da prikažemo zelo dobro predstavo ter pred domačimi gledalci zabeležimo zmago. Veseli, da je naša ekipa spet popolna, potem ko so prav vse igralke sanirale svoje poškodbe. V dobrem vzdušju pričakujemo sredino tekmo, v želji, da bi nas iz tribun podprli številni gledalci. Verjamemo, da lahko z njihovo podporo premagamo zasedbo iz Bolgarije.«

Trenerka gostij Tanya Gateva je v najavi tekme pohvalila celjsko vrsto, a v isti sapi priznala, da prihajajo v Celje po nov par točk.

Sodniki na tekmi 15. kroga bodo Milan Adamović, Saša Babić in Davorin Skenderija. Delegat Andrej Lovšin.