3×3: Še drugi turnir Morskim konjičkom

s kategorijo
Novice
.

V soboto se je uspešno zaključil še tretji regionalni turnir Samsung košarke 3×3, uradnega državnega prvenstva v ulični košarki. Tekmovanje je tokrat prvič potekalo v Piranu na Tartinijevem trgu. Med člani je še drugič zapored zmagala Gostilna Morski konjiček Pivka, medtem ko je med damami s konkurenco pometla Gotiva.

foto: KZS

foto: KZS

Finalni obračun med člani je postregel s pravo košarkarsko poslastico. Izenačen in zanimiv dvoboj so ob igrišču začinili glasni navijači obeh ekip. Na krilih Simona Finžgarja so se Morski konjički (poleg Finžgarja so nastopili še Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Adin Kavgić) v drugi polovici tekme uspeli oddaljiti na 14:9, a se Prošport Škorci (Jure Eržen, Boris Jeršin, Uroš Troppan, Jaka Hladnik), ki so pred kratkim na evropskih igrah v Bakuju osvojili četrto mesto, niso predali. Po trojki Troppana je njihov zaostanek slabo minuto pred koncem znašal le še dve točki (16:18), nakar je vse skupaj odločil Adin Kavgić. Ta se je pognal v prodor, dosegel točko, nad njim pa je bila storjena še osebna napaka. Zaradi bonusa sedmih osebnih napak je Korošec imel na voljo dva prosta meta in oba hladnokrvno zadel za končnih 21:16.

“Nekdo vedno zaključi tekmo, ni pa to odločilo turnir,” Kavgić hitro odgovori na vprašanje o akciji, ki je njegovi ekipi prinesla zmago. Košarkar, ki je bil izbran za Generalijevega MVP-ja turnirja, nato še pristavi: “Pomembna je agresivnost, borbenost in želja. Pritiskati moraš na nasprotnike in jim vsiliti svoj ritem igre. Če ti to uspe, se lahko nadejaš dobrega rezultata.

Po vrnitvi iz iger v azerbajdžanskem Bakuju so tudi na Obali s svojo prevlado nadaljevala dekleta iz zasedbe Gotiva. Tokrat v nekoliko višji postavi (Sandra Piršič, Maša Piršič, Ana Ljubenović, Urša Žibert), kot smo jih vajeni, so v finalu s 14:7 ugnale 3×3 ladies (Polona Zalar, Anja Ilievski, Sara Valenčak, Teja Kropivšek), ki so tako na regionalnih turnirjih še tretjič v tej sezoni osvojile drugo mesto. Poraženke so sicer tekmo začele uspešno, vodile s 5:3, nato pa bile popolnoma zaustavljene. Urša Žibert je s tremi zaporednimi trojkami za Gotivo napovedala pobeg, ki se je končal z nizom 8:0 in zmago s 14:7.

“S soigralkami smo si zmago zaslužile s sproščeno in kolektivno igro. Kljub temu, da smo bile precej visoka ekipa, smo dobro zadevale v napadu. Moja naloga je bila, da sem zadevala mete z razdalje ter da sem razigravala soigralke. Tiste trojke so posledica dobrih podaj soigralk, torej je to sad dela celotne ekipe,” je po zmagi skromno povedala Žibertova.

Nove zmagovalce je turnir na Obali ponudil v kategoriji mladincev do 18 let. V borbi za prvo mesto sta se pomerili ekipi s podobnima imenoma – Mašine (Gašper Širovnik, Bor Mirkovič, Jaka Čolič, Vid Mehle, Jan Kocman) in Mašina za mlevanje mesa (Luka Kureš, Tin Šerić, Aljaž Novinec, Rok Berlingar, David Zajc). Na koncu je bila uspešnejša prva s 13:6. Medtem je bil v kategoriji fantov U21 najuspešnejši Remix Junior (Filip Pesek, Jure Jakomin, Daniel Jelovič, Aleksander Medič), ki je v borbi za končno zmago odpravil ŠD Stražo (Simon Berkopec, Jure Prus, Nejc Šteblaj, Gašper Serement, Miha Stibrič) z 10:5.

Znova je veliko zanimanja požela tudi kategorija za rekreativce. V boje se je podalo kar 21 ekip. Zmage se je na koncu razveselil Wellman Spalding (Boštjan Ortar, Gianpaolo Zore, Damjan Hegler, Mitja Hegler, Jan Tušek, Denis Kondič), ki je v finalu z 8:5 premagal zasedbo Huligans (Ivor Jurin, Mitja Pasutto, Miha Stegel, Andrej Kraševec).

Nova zmagovalca smo v Piranu dobili še v Euro Jackpotovih trojkah ter Sveta vladarju v zabijanju. Z najbolj mirno roko se je izkazal Luka Snoj, Rok Savić pa je bil najbolj atraktiven.

S Samsung košarko 3×3 je na obali tudi tokrat gostovala Košarka za vse, ki poteka pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije. Na Tartinijevem trgu so se predstavili člani reprezentance gluhih, katerim sta se na igrišču pridružila raper Zlatko in maskota Lipko. “Med programi Športne zveze gluhih imamo več športnih panog. Med njimi je tudi košarka. Imamo svojo reprezentanco, ki se udeležuje največjih tekmovanj – evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger za gluhe. Naša izbrana vrsta je vedno dosegala dobre rezultate in se domov vrnila s kar nekaj medaljami,” je dejal Robert Žlajpah, predsednik Športne zveze gluhih Slovenije

Samsung košarka 3×3 se na igrišča vrača že v soboto! Zadnji regionalni turnir bo na sporedu v sklopu festivala Pivo in cvetje na sporedu Laškem.