3×3 Ljubljana Center v profesionalni ligi United League Europe!

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

3×3 Ljubljana Center še lani poznana pod imenom 3×3 Domžale bo v prihajajoči sezoni nastopala kot prva slovenska ekipa v zgodovini v srednjeevropski 3×3 košarkarski profesionalni ligi (3×3 United League Europe) in zastopala barve Slovenije. „Ker se košarka 3×3 na svetu izjemno hitro razvija, smo ponosni tudi mi, da bomo del 3×3 najmočnejše lige na svetu,“ pravi kapetan ekipe Luka Snoj.

Močna konkurenca

V ligi bodo nastopale najmočnejše 3×3 košarkarske ekipe na svetu Riga (Latvija), Gagarin in Korolev (Rusija), Lausanne (Švica) ter še ostale ekipe iz Rusije, Nizozemske, Litve, Češke in ostalih držav Evrope. Liga bo sestavljena iz 12 ekip in bo potekala izključno ob vikendih.

Prenos tudi na spletu

V teh dneh je Fiba oznanila, da bo Slovenija marca 2020 igrala na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju in se tako poskušala uvrstiti na olimpijske igre v Tokyo 2020. Rusija, trenutno druga država na jakostni lestvici Fibe 3×3, je že neposredno uvrščena na olimpijske igre. Ekipa 3×3 Ljubljana Center spada med najmlajše in najperspektivnejše ekipe na širšem področju Balkana, zato bo zanimivo spremljati njihove rezultate. Vsekakor bodo dobri rezultati pripomogli tudi k prepoznavnosti 3×3 košarke pri nas. Vse tekme si bo možno ogledati v neposrednem prenosu in sicer na Youtube kanalu 3×3 FIBA ter ruskem televizijskem kanalu MATCH TV. Lanska sezona je imela preko 1.100.000 ogledov ter je izjemno popularna v Rusiji.

„Zahvalil bi se rad v imenu vseh igralcev našim ekipam, ki nam bodo omogočile odhod in nastop v ligi 3×3 UEL. Zavedamo se, da je pred nami obdobje trdega dela, ki pa se ga vseeno izredno veselimo. Kljub temu da smo ena izmed najmlajših ekip resno računamo, da bomo konkurirali najboljšim,“ pravi Janez Korošec, igralec ekipe Medvode v 2.SKL.

Ekipa je prejela vabilo s strani predsednika lige 3×3 United League Europe Alexandra Fromina in bo edina predstavnica bivše Jugoslavije v omenjeni Evropski ligi.

Vsi turnirji bodo potekali v mestu Sankt Petersburg v Rusiji in sicer v naslednjih terminih:

  • 25.01, 26.01
  • 08.02, 09.02
  • 22.02, 23.02
  • 13.03, 14.03
  • 27.03, 28.03

Kdo v ekipi

Ekipi se je letos pridružil tudi 21-letni Žiga Habat, ki se je vrnil iz študija v Ameriki. Poleg že omenjenega Korošca in Snoja pa sta tukaj še mlada reprezentanta Slovenije do 23 let Gašper Jordan Rojko ter Jakob Jesih. Izkušnje in znanje izjemno mladi ekipi bosta pa dodala tudi  Nik Gregorčič in Grega Kajnih.

Košarkarski klub 3×3 Ljubljana Center je pred kratkim kot prvi v Ljubljani odprl tudi 3×3 košarkarsko šolo in omogoča, da spoznate 3×3 košarko in jo trenirate v Ljubljani celo leto. Treningi potekajo na Srednji zdravstveni šoli in v klubu trenutno vabijo vse nove člane k vpisu.

Več informacij na: 3x3ljubljanacenter@gmail.com