+25 v Celju

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Cinkarne Celje so na krilih pokalne lovorike prišle do nove zmage v 1. SKL za ženske. Pred domačimi gledalci so v tekmi 10. kola na koncu le strle upor Mariborčank. V sredo je na sporedu tekma med Domžalam in Triglavom, v četrtek pa Grosuplje gosti Akson Ilirijo.

1. SKL za ženske, 10. krog, 12.3.
CINKARNA CELJE
– Maribor 75:50 (18:17, 14:9, 21:15, 22:9)
Radović 17 (12 skokov, 8 podaj), Debeljak 17, Krošelj 12; Dautović E. 19, Dautović M. in Cvijanovič 8

Čeprav so košarkarice imele le dan premora po finalu pokala je bilo moč spremljati pravo prvenstvno tekmo. Mariborčanke so v uvodnih minutah srečanja presenetile Celjanke, zadevale odprte mete iz igre in s čvrsto obrambo narekovale potek srečanja. Domačinke, ki so tokrat nastopile brez visokih igralk Chatrice Marie White in Rangie Bessard, se nikakor niso uspele razigrati kar se je poznalo tudi na rezultatu. Gostje so se dobro upirale tudi v drugi četrtini, Celjanke so v 15. minuti le prišle do rahle prednosti in ob polčasu vodile za šest točk (32:26).

Začetek polčasa je pričakovano pripadel domačinkam, ki so v uvodnih minutah z delnim izidom 8:2 prišle do prednosti 10 točk. Mariborčanke so s pomočjo razigrane Elme Dautović, ki je na koncu dosegla 19 točk, še nekoliko znižale prednost nato pa se je pri Celju razigrala Lea Debeljak (17 točk) in prednost Celjank je narasla na 20 točk.

Dvojni dvojček Ane Radović (17 točk, 12 skokov in 8 podaj) je bil dovolj za zmago Celjank, Aleksandra Krošelj jih je dodala 12. Pri Mariboru je poleg Elme Dautović dvojec Dautović M. – Cvijanović skupaj dosegel 16 točk.

Celjanke v naslednjem kolu gostujejo v Konjicah, Mariborčanke pa doma pričakujejo Triglav.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
‘’Čestitke mojim dekletom za zmago.’’

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
‘’Čestitke Celjankam za zasluženo zmago. Borbenost je bila v redu vendar smo na koncu izgubili preveč žog in dovolili preveč skokov v napadu.’’