20 let košarkarskega maratona v Domžalah

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Pred 20-imi leti je športni novinar in košarkar po duši, Gašper Bolhar, postavil prvo športno-zabavno prireditev, ki je bila takrat vezana na nekdanjo državo in slavo mladih (25. maj), kasneje se je največja rekreativna prireditev v Sloveniji razvila v zgodbo, ki ji sledijo, ne samo košarkarji, pač pa tudi športni privrženci z vseh vetrov.

Domžalski športni park bo v soboto, 1. junija gostil pionirski turnir U13 (Helios Suns, Lastovka, Petrol Olimpija in Komenda) ter turnir pionirk U15 (ŽKD Ledita, ŽKK Domžale, Feliks Zasavje, Litija in ekipa Kitajske). Po finalnih bojih bodo z 20-im maratonom začeli številni rekreativci oziroma veterani, med katerimi so številčno v ospredju nekdanji aktivni košarkarji in seveda športniki, ki so jih izoblikovale odbojka, nogomet, atletika, a se v veteranski letih vse bolj posvečajo igri pod košem.

Za vrhunec 20. prireditve bo poskrbela skupina Rok’n’band, s katero je srednja generacija rastla o njihovem nastajanju in kasneje vzpenjanju na lestvici popularnosti.  

Prireditev podpirajo občina Domžale ter podjetji Finnboj d.o.o. in Laby’s d.o.o iz Domžal.

V soboto je čas, da skupaj praznujemo častitljivih 20 let košarkarskih maratonov v Domžalah.