2. SKL: Vugdalić bo trener, okrepitvi s Floride in Švedske

Rubrika: Nižje slovenske lige

Moški košarkarski klub Lastovka iz Domžal bo v svojem sedemnajstem letu obstoja začel z igranjem že v osemnajsti sezoni ligaškega tekmovanja, tretje leto v 2. SKL. V pretekli sezoni so člani končali ligo na tretjem mestu, v dodatnih kvalifikacijah pa le za malo zaostali za uvrstitvijo v ligo Telemach. Rezultat je bil boljši od pričakovanega, zastavljeni cilji so bili preseženi. To je najboljši rezultat članske ekipe v zgodovini tega kluba.

0309_lastovka_00

Cilj Liga Telemach

Pred novo sezono 2014/2015 se je vodstvo kluba odločilo, da letvico postavijo še nekoliko višje. Matej Burger, direktor kluba je dejal, da »cilji morajo biti vedno postavljeni visoko. Klub je v dobrem stanju, tako finančno, kot kadrovsko, zato želimo nadgraditi lanskoletni rezultat. Cilj je uvrstitev v Ligo Telemach.«

Trenerski štab kluba je ostal enak lanskemu. Tako pri mladinskih kategorijah, kot tudi pri članih. Muharem Vugdalić še naprej uživa podporo vodstva, sam pa v tekmovanih ciljih vidi izziv. Tudi zato je podaljšal sodelovanje s klubom. »Z vodstvom kluba smo našli skupni jezik in se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Cilj je, da za naslednjio sezono ustvarimo ekipo, ki se bo kvalificirala v Ligo Telemach; v ta namen želimo pripeljati nekaj okrepitev, vendar pa je pomembno tudi, da zadržimo dosedanje igralce,« je izjavil 39-letni mariborski strateg, ki je krmilo članske ekipe prevzel februarja letos.

S pomočnikoma – trenerjem Jernejem Čadom in vodjo mladinskega pogona Matejem Šagrom – so zastavili obetaven načrt priprav na novo sezono.

S testno-pripravljalnim obdobjem so začeli 11. avgusta, kjer so na treningih in testiranjih svoje sposobnosti in znanje prikazali vsi kandidati, ki so si želeli vstopiti v Lastovkino klubsko sredino. Testov in pripravljalnih treningov so se udeležili vsi lanski člani, veliko je bilo tudi novih obrazov. Testno-pripravljalno obdobje se bo zaključilo ta petek, 5. septembra. Do 10. septembra je KZS razpisala prestopni rok; takrat bo tudi znana končna sestava ekipe.

Marolt in Mihalič

V tem obdobju so preverili tudi vse, ki so se odzvali na razpis za štipendije. Študentom in dijakom so namreč z javnim razpisom ponudili štipendije ter odlične pogoje za razvoj košarkarske kariere ob šolanju. S številčnostjo prijav so bili zadovoljni, prav tako s testiranimi kandidati.

Za novo sezono so okrepili člansko zasedbo – s Švedske je prišel Luka Marolt. Za nadaljnje sodelovanje so se do konca avgusta z vodstvom kluba dogovorili Jurij Ucman, Klemen Balažic, Miha Juvan in Žiga Percel.

Za sodelovanje se je vodstvo kluba po uspešno prestanih testih že dogovorilo z Domnom Zevnikom, ki k nam prihaja s Floride, Marcelom Miheličem, ki je nazadnje igral v Nemčiji, Juretom Kopačem, ki prihaja iz kranjskega Triglava, Draganom Pušičem, ki bo prestopil iz Šenčurja in Petrom Ulčarjem, ki prihaja iz KK Domžale.

Nekateri lanskoletni člani so že zapustili klub. Aljaž Korošec je odšel h KK Helios Suns, Anže Štern predvidoma v KK Komenda, Žiga Markus pa se je odločil, da zaključi svojo klubsko športno pot. Ekipo naj bi zapustil tudi Nejc Glavaš.

To so prvi obrisi nastajajoče ekipe, ki pa še zdaleč ni dokončna. Še kar nekaj fantov je na preizkušnji in se potegujejo za mesto v ekipi. Več pa bo, kot rečeno, znanega po koncu prestopnega roka, torej 10. septembra.