100 milijonov za Draymonda Greena

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Golden State Warriors dinastija še živi. Po koncu sezone je prihodnost Bojevnikov izgledala neobetavno. Poraz v finalu, odhod Kevina Duranta v Brooklyn, huda poškodba Klaya Thompsona, napihnjena plačilna lista …

V naslednjih dveh mesecih je športni direktor Bob Myers uspel izpogajati par odličnih poslov, ki zagotavljajo, da se Warriorsi ne bodo kar tako predali. V menjavi med tremi ekipami je v San Francisco pripeljal D’Angela Russela, sedaj pa je trenerju Stevu Kerru zagotovil še usluge Draymonda Greena do konca sezone 2023-24.

29-letni krilni center, ki se mu aktualna pogodba izteče po naslednji sezoni, bo med letoma 2020 in 2024 tako prejel 100 milijonov ameriških dolarjev. Green bi lahko sicer počakal do konca sezone in se kot prosti igralec pogajal tudi z ostalimi moštvi, a očitno 35. izbor na naboru leta 2012 nima interesa igrati za katerokoli drugo franšizo. Prav tako bi Green lahko kot prosti igralec naslednje poletje podpisal daljšo in zajetnejšo pogodbo, a se je raje odločil za varnejšo pot. Nenazadnje je še nedavno videl dva soigralca kako sta utrpela hudi poškodbi preden sta se podala na trg.

Z odhodom veteranov Andrejem Igoudalo, Shaunom Livingstonom in Andrewom Bogutom je naenkrat Stephen Curry najstarejši košarkar na plačilnem seznamu prvakov iz let 2015, 2017 in 2018. Kako visoko lahko posežejo novi Warriorsi? Na divjem Zahodu jih čaka hud boj za končnico, uvrstitev v šesti zaporedni finale pa bo v veliki meri odvisna od zdravja Thompsona.