Zvezdi milijon, Radonjić očitno bivši

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V taboru beograjske Crvebe zvezde sestavljajo novo ekipo. O tem zdaj ni več dvoma. Peterica lanskih asov (Jenkins, Mitrović, Kuzmić, Simonović), dvojec Wolters, Thompson pa je prost. Za nameček bo Fenerbahče v svoje vrste pripeljal Marka Gudurića, kar bo Zvezdi navrglo milijon evrov in še 20% ob naslednji prodaji. V Beogradu pa bo še naprej igral Branko Lazić, ki je podaljšal pogodbo s klubom.

„Borimo se, da rešimo finančno situacijo, v kateri smo se znašli. Težav je bilo še več zavoljo nekaj neodgovornih izjav posameznikov kluba,“ je situacijo v KK Crvena Zvezda opisal predsednik Nebojša Čović.

Bes Evrolige

Zmotilo ga je, ker je trener Dejan Radonjić po koncu državnega prvenstva dejal, da je nerealno pričakovati take izide v pogojih dela, kot so jih imeli igralci. Po besedah Radonjića se jim je dolgovalo med šest in sedem plač. S tem podatkom si je Zvezda nakopala še gnev Evrolige, ki daje velijo pozornost finančni disciplini klubov, ki ne smejo dolgovati igralcem.

Tudi zavoljo tega je bolj ali manj jasno, da bo strokovni štab doživel spremembe, v njem pa očitno Radonjić ne bo več imel glavne besede. Zvezdo je uspešno vodil od marca 2013.