Zmaji kralji svojega živalskega vrta Stožice, tigre so pregnali

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Peto kolo Lige Nova KBM sta v četrtek odprli Petrol Olimpija in Sixt Primorska. Srečanje so z 88:77 dobili Ljubljančani. Ostale tekme petega kola bodo na sporedu v soboto.

Liga Nova KBM, 5. krog, 2.11.
PETROL OLIMPIJA 
– Sixt Primorska 88:77 (20:17, 21:26, 23:16, 24:18)
Oliver 21, Morgan 16 (7 skokov), Špan 15 (5 podaj); Čakarun 21 (14 skokov), Ferme 18 (6 podaj), Joksimovič 10 (5 podaj).

Ljubljančani so v četrtem kolu tekmovalnega dela Lige Nova KBM, prvi je zaradi nesoglasja med sodniki in zvezo ter klubi odpadel in ga bodo nadomestili pozneje, prišli do tretje zmage, doslej vodilni Primorci pa so doživeli prvi domači prvenstveni poraz. Aktualni državni prvaki iz slovenske prestolnice in Sixt sta na čelu lige po prvi tekmi petega kola zamenjali mesti.

Uvodni četrtini sta se razpletli z majhnima razlikama med ekipama, prvo je dobila domača zasedba s tremi koši razlike, drugo pa gostje z dvema. Vmes in nekaj časa pozneje sta si ekipi priigrali tudi znatnejši prednosti, vendar nobena ni pobegnila na dvomestno prednost.

V dveh minutah in osmih sekundah zaključka zadnjega in predzadnjega dela igre se je izid iz večinoma izenačenega dela igre prevesil v deset točk razlike za domače. Varovanci Gašperja Okorna so na odmor pred zadnjo četrtino odšli s prednostjo petih točk, v naslednji minuti in 36 sekund pa podvojili prednost in povedli z 69:59.

Za domače je največ košev dosegel Devin Michael Oliver (21 točk, 4 skoki in 4 podaje), v gostujoči ekipi trenerja Jurice Golemca pa je bil najučinkovitejši Marjan Čakarun z 21 točkami, 14 skoki in podajo.

Olimpija bo naslednjo tekmo Lige Nova KBM igrala 10. novembra proti Šenčurju GGD, Sixt Primorska pa bo dan kasneje gostila ekipo Rogaške.