Živalski vrt v Stožicah: zmaji ali tigri? To je zdaj vprašanje!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Peto kolo Lige Nova KBM bosta v četrtek ob 19.00 odprli Petrol Olimpija in Sixt Primorska. Prenos srečanja si bo mogoče ogledati na spletni strani kzs.si. Ostale tekme petega kola bodo na sporedu v soboto.

Liga Nova KBM, 5. krog, 2.11.
Petrol Olimpija – Sixt Primorska (19.00)

Peto kolo Lige Nova KBM bosta z derbijem odprli ekipi Petrol Olimpije in Sixt Primorske. Ljubljančani so po treh odigranih kolih na drugem mestu prvenstvene lestvice z dvema zmagama in enim porazom, Primorci pa so vodilna ekipa državnega prvenstva z izkupičkom treh zmag. Moštvi sta v prejšnji sezoni odigrali dva medsebojna dvoboja, obakrat pa so bili uspešnejši košarkarji iz Ljubljane. Tekmo si bo v spletnem prenosu mogoče ogledati na kzs.si.

Najboljši strelec Petrol Olimpije v tej sezoni je Jordan Morgan s 15,7 točke na srečanje, pri Primorcih pa je strelsko najučinkovitejši Marjan Čakarun z 12,3 točke na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
Sixt Primorska ima kvalitetno in izkušeno zasedbo. Njihovo ekipo sestavljajo večinoma stari znanci slovenskih košarkarskih parketov, zato upravičeno ciljajo visoko. Na tekmi se bomo posvetili predvsem samemu sebi in poskušali izboljšati določene stvari v naši igri. Verjamem, da nas čaka zanimiva tekma.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
Tekma z aktualnimi državnimi prvaki, košarkarji Petrola Olimpije, je zagotovo velik izziv za nas. Za pripravo na četrtkov dvoboj smo imeli tokrat malenkost več časa, kot po navadi. Pričakujemo zanimivo tekmo, na kateri bomo dali vse od sebe, kaj pa nam to prinese, bomo videli po tekmi z Ljubljančani.