Zdesetkana Olimpija že nocoj v Zadru korak bližje vrhu?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Petrol Olimpijo, 6. ekipo v regiji,  v 11. krogu Lige ABA čaka zahtevno gostovanje v Zadru (zasedajo 9. mesto), ki je v zadnjem času beleži odlične rezultate. Ljubljančani so se na pot v Zadar odpravili brez poškodovanega Talorja Battla (zadnja loža), ki bo predvidoma s parketa odsoten tri tedne in Erjona Kastratija (gleženj). Za petkov obračun je vprašljiv Bojan Radulović, ki si je zvil gleženj na zadnji evropski tekmi v Hali Tivoli.

Hvali zmaje

“Olimpija je zahteven tekmec. Zbrali so tri zmage  zapored. Glavna nevarnost nam predstavljata njuna tujca Oliver in Morgan, tu je še Domen Lorbek. Posebej pa bi izpostavil vsestranskega Gregorja Hrovata, ki to vse povezuje,” opozarja trener Zadra Aramis Naglić, ki je lani uspel zadržati Dalmatince v Ligi ABA. Dobro pa jim gre tudi letos – v zadnjih štirih tekmah so trikrat zmagali.

Liga ABA, 11. krog, 8.12.
Zadar – Petrol Olimpija (20.00)

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Zadar je v dobri formi. V zadnjem obdobju beležijo izredno dobre igre in rezultate. Igrajo pred domačimi navijači, zato nas čaka še posebej težko delo. V Zadru si želimo odigrati podobno kot v zadnjih krogih Lige ABA. Veliko bo odvisno od nas samih. Pričakujemo zanimivo srečanje.”

Jordan Morgan, igralec Petrol Olimpije:
“Čaka nas težko gostovanje v Zadru. Naredili bomo vse, da presenetimo domačina. Verjamem, da smo sposobni odigrati na visokem nivoju.”