Zanima jih le zmaga

s kategorijo
Novice
.

Cinkarno Celje v sredo ob 19.00 čaka zadnje dejanje prvega dela WABA lige. Na domačem parketu se bodo Celjanke v 10. kolu pomerile z Medveščakom. Varovanke Damirja Grgića so si že priborile napredovanje iz skupine B.

Liga BTravek WABA, 10. krog, 20.12.
Cinkarna Celje – Medveščak (19.00)

Košarkarice Cinkarne Celje bodo v sredo ob 19.00 odigrale še zadnje, 10. kolo, prvega dela v skupini B. V Celje prihaja zagrebški Medveščak, trenutno četrtouvrščena ekipa. Varovanke Damirja Grgića so po devetih odigranih kolih same na 1. mestu, saj so osmim zmagam dodale le en poraz, ki so ga doživele v bolgarski Montani. Na prvem obračunu proti Medveščaku v Zagrebu so Celjanke slavile s 86:59. Kljub temu, da so si Celjanke že zagotovile prvo mesto v skupini, pa je rezultat tekme pomemben, saj se točke prenašajo v drugi del tekmovanja, ti. Superligo.

V skupini B so si napredovanje že zagotovile ekipe Cinkarne Celje, Partizana, Montane in Medveščaka. Superliga z osmini najboljšimi ekipami po prvem delu (4 iz skupine A in 4 iz skupine B) se bo pričela 10. januarja.

Izjave pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čaka nas zelo pomembna tekma, v kateri bomo naredili vse, da pridemo do nove domače zmage. Zavedamo se od kod preti njihova največja nevarnost. Pričakujem težko tekmo, hkrati pa vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu.”

Eva Stefanoski, krilo ŽKK Cinkarne Celje: 
“V sredo k nam prihaja Medveščak iz Zagreba. To bo naša zadnja tekma v prvem delu Btravel WABA lige. Potrudile se bomo po najboljših močeh, da se utrdimo na prvem mestu v naši skupini in prikažemo všečno igro.”

Nikolina Delić, branilka ŽKK Cinkarna Celje:
“Čeprav smo na prvi tekmi v Zagrebu zmagale za 27 točk ne pričakujemo lahke tekme. Pristopile bomo maksimalno skoncentrirane in šle na novo zmago.”