Za Primorce šteje proti Črnogorcem le zmaga

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Manj kot 48 ur po zaključku tekme petega kola Lige Nova KBM s Petrolom Olimpijo, bodo košarkarji Sixta Primorske znova stopili na parket. V popoldanskem terminu, ob 15.00, se bodo »tigri« v Areni Bonifika v četrtem kolu Druge divizije Lige ABA pomerili z ekipo Lovćen 1947 Cetinje.

Moštvo Lovćena v novo sezono črnogorskega državnega prvenstva ni vstopilo najbolje. Tako so na uvodni tekmi državnega prvenstva, odigrali so jo v nedeljo, klonili proti Sutjeski, z 58:76. Spomnimo, košarkarje Sutjeske je Sixt Primorska ugnala na zadnji tekmi kvalifikacij za Drugo divizijo Lige ABA.

Liga ABA, 2. divizija, 4. krog, 4.11.
Sixt Primorska – Lovčen (15.00)

Na treh tekmah Lige ABA 2 je moštvo iz črnogorskega mesta Cetinje zabeležilo le eno zmago, še to v drugem kolu na domačem parketu, ko je visoko, s 94:72, premagalo AV Ohrid. Prvi poraz v regionalnem tekmovanju je Lovćenu zadala novomeška Krka (76:89), drugega pa Borac iz Čačka (90:97) v tretjem kolu.

Najboljši strelec ekipe, ki jo vodi Dragan Radović, je v Ligi ABA 2 Draško Albijanić, ki v povprečju dosega 17,3 točke na tekmo, in je s tem šesti strelec tekmovanja, takoj za Marijanom Čakarunom iz Sixta Primorske, ki beleži 17,7 točke na tekmo. Med najboljšimi 15 strelci lige ima Lovćen še enega košarkarja, Miloša Latkovića, ki v povprečju dosega 15,7 točke na tekmo.

Primorska ekipa je v četrtek na gostovanju v Ljubljani, kjer se je v petem kolu Lige Nova KBM pomerila s Petrolom Olimpijo, doživela prvi poraz v državnem prvenstvu, skupno drugega v sezoni. Aktualni državni prvaki so bili od izbrancev Jurice Golemca boljši z 88:77, poraz pa v tem trenutku ni prav nič usoden, saj je pred »tigri« še dolga sezona. Marijan Čakarun je z 21 točkami in 14 skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček, Tadej Ferme pa se je ustavil pri 18 točkah.

Po zaključku tekme bo v Urban Piqniqu v Areni Bonifika potekal »Tigrov piknik«, kjer bodo vsi košarkarski navdušenci lahko spoznali in poskusili nov Tigrov hamburger. Vsi navijači so tako vljudno vabljeni na teraso Urban Piqniqa.

V novembru bo imel vsak predstavnik moškega spola, ki bo na domačo tekmo Sixta Primorske prišel z brki, 50-odstotkov popusta ob nakupu posamične odrasle, dijaške, študentske ali upokojenske vstopnice za ogled tekme. Vstopnice, ki so že na voljo tudi preko spletne trgovine, bo možno kupiti na dan tekme, eno uro pred začetkom tekme na blagajni v Areni Bonifika.ž

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske:
»Za pripravo na sobotni dvoboj z Lovćenom imamo po četrtkovi tekmi s Petrolom Olimpijo le en dan. Lovćen iz Cetinja je zelo nevaren nasprotnik, gre za odlično ‘šutersko’ ekipo. V tem enem dnevu se bomo skušali čim bolje pripraviti. Za nas bo to izredno pomembna tekma, na domačem parketu preprosto moramo zmagati, da ostanemo pri vrhu lestvice Druge divizije Lige ABA.«

Shawn King, igralec KK Sixta Primorske:
»Na sobotni tekmi z Lovćenom iz Cetinja moramo odigrati motivirano in na parketu pustiti svoje srce. Le na ta način se bomo lahko dokopali do zmage.«