Za Helios usodna tretja četrtina

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Heliosa so v 10. kolu Lige prvakov zabeležili še deveti poraz. Z 72:62 je bil boljši nemški Fraport Skyliners. Za Domžalčane, ki so nastopili brez Lelića in Bolčine, je največ točk dosegel Kyzlink (15).

Liga prvakov, 10. krog, 21.12.
FRAPORT SKYLINERS – Helios Suns 72:62 (16:18, 17:14, 27:10, 12:20)
Shields (7 skokov) in Robertson po 14, Vaughn 13 (5 skokov); Kyzlink 15, Kovačevič in Curry po 11.

Košarkarji Helios Suns tudi po desetih kolih Lige prvakov ostajajo pri eni zmagi. Tokrat so morali priznati premoč Frankfurtu, ki je slavil z 72:62.

Slovenski državni prvaki so znova odigrali en dober polčas, povsem pa so popustili v tretji četrtini, ki so jo izgubili z 10:27. Zaostanek petnajstih točk v drugem polčasu niso uspeli nadoknaditi, čeprav so bili v napadu bolj razpoloženi kot na prejšnjih tekmah. Tomaš Kyzlink je dosegel 15 točk, po enajst pa sta jih zbrala Maj Kovačevič in Brandyn Curry.

Ligo prvakov bodo Domžalčani nadaljevali 3. januarja, ko jih na Danskem čaka ekipa Bakken Bears.

Izjava trenerja po tekmi:

Jakša Vulić, trener Helios Suns:
“Čestitke košarkarjem Fraport Skyliners, ki so si zaslužili to zmago. Tekmo smo izgubili v tretji četrtini, v kateri smo bili slabši v več elementih igre, predvsem pa smo izgubili preveč žog, zaradi katerih so gostitelji dosegli veliko košev iz protinapadov. Ne morem se pritoževati nad trudom mojih igralcev, na žalost pa izgleda, da je to naša realnost.”