Za Francijo lahko, kaj pa Luka Dončić?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Tudi Francija se pripravlja na skorajšen začetek kvalifikacij za SP 2019, galski petelini so v konkurenci BiH, Rusije in Belgije. Selektor Vincent Collet bo pripravili ekipo za tekmi proti Belgiji (24.11.) in BiH (27.11.).

 

Francozi so obelodanili seznam igralcev, na katere računajo. Med njimi so tudi trije, ki igrajo v Evroligi. Kevin Seraphin, Thomas Heurtel in Fabien Causeur. Prva dva nosita dres Barcelone, zadnji pa Reala! Francozi, tako poroča spletna stran EuroHoops, računajo, da se Real in Barcelona sporazumeta in dovolita odhod igralce v dres nacionalnih ekip. To pomeni, da bi lahko Real pustil na priprave tudi Luko Dončića.

Francozi za kvalifikacije pa so Andrew Albicy (Andorre), Axel Bouteille (Limoges), Fabien Causeur (Real Madrid), Boris Diaw (Levallois), Moustapha Fall (Sakarya), Thomas Heurtel (FC Barcelona), William Howard (Limoges), Edwin Jackson (Guangdong), Mam Jaiteh (Limoges), Axel Julien (Dijon), Lahaou Konaté (Nanterre), Alain Koffi (Pau-Orthez), Louis Labeyrie (Strasbourg), Paul Lacombe (Monaco), Amine Noua (ASVEL), Elie Okobo (Pau-Orthez) in Kevin Séraphin (FC Barcelona).