Za blamažo v Laškem se lahko odkupijo z zmago proti Budućnosti

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Danes bodo vse oči uprte v Halo Tivoli, kjer lovi 3. zmago v regionalni zmagi. Tekmec ni po godu – v Tivoliju gostuje podgoriška Budućnost, ki je med vodilnimi ekipami lige s štirimi zmagami in porazom.

Liga ABA, 6. krog, 29.10.
Petrol Olimpija – Budućnost (19.00)

Potrebuje igralce

Zmajem je oster ritem tekem hitro prišel do živega. Svoje sta dodali poškodbi Barbariča in Battlea. Olje na ogenj je prilil še poraz v domači ligi, kjer so zmaji klonili proti Zlatorogu, ki je varovancem trenerja Gašperja Okorna odčital lekcijo borbenosti, pripadnosti in zagnanosti. Direktor Roman Lisac je bil ogorčen nad videnim v mestu ob Savinji. Olimpija se lahko odkupi z današnjo zmago! Na drugi strani bo trener Aleksandar Džikić, ki je že vodil zmaje, jih popeljal do dvojne krone, potem pa neslavno decembra 2008 apustil Ljubljano.

Široka rotacija

“Budućnost je vodilna ekipa Lige ABA, istočasno pa tudi neporažena v EuroCupu. Igrajo izjemno agresivno obrambo in imajo širok kader ter rotirajo enajst igralcev. Priznati moramo, da smo v slabem stanju, tako, da so gostje favoriti, mi pa moramo stisniti zobe in dvigniti glave ter se boriti vseh štirideset minut. Verjeti moramo, da lahko presenetimo,“ pravi Gašper Okorn, trener Ljubljančanov.

“Budućnost je zagotovo favorit srečanja. Pred tekmo moramo strniti svoje vrste in odigrati predvsem pametno in agresivno,“ pristavi Devin Oliver.

„Prihod Domna Lorbka je še povečal ofenzivni potencial Olimpije,“ pa dodaja trener Budućnosti Aleksandar Džikić.