Vulić v Laškem, razigrani Helios v Rogaško Slatino

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Danes se nadaljuje tekmovanje v Ligi Nova KBM. Igrajo se tekme 1. kroga, ki je bil prestavljen zavoljo sodniške stavke. V soboto se bo Zlatorog srečal s Šentjurjem, Krka bo gostovala v Šenčurju, Rogaška se bo pomerila s Helios Suns.

Liga Nova KBM, 1. krog, 30.12.

Zlatorog – Šentjur (19.00)

V Laškem se bo prvič predstavil novi strateg Šentjurčanov, Jakša Vulić, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Andreja Žaklja. Na prvem medsebojnem srečanju teh dveh ekip v tej sezoni Lige Nova KBM so visoko zmagali Laščani (80:48). Moštvi sta na zadnjih dveh mestih prvenstvene lestvice. Šentjurčani so s tremi zmagami in sedmimi porazi na devetem mestu, Zlatorog je z zmago manj in porazom več zadnji.

V dresu Zlatoroga je v tej sezoni strelsko najbolj razpoložen Miha Lapornik (19,1 točke na obračun). Pri Šentjurju si naziv najboljšega strelca lasti Miloš Pešić (16,3, točke na tekmo), ki na zaostalem srečanju prvega kola ne bo imel pravice nastopa.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Zadnje srečanje v starem letu želimo zaključiti z zmago. Če se bodo fantje držali vseh navodil se lahko nadejamo ugodnega rezultata.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Srečanje v Laškem bo zelo pomembno za obe moštvi. Ker gre za zaostalo tekmo prvega kola, se bo to poznalo na manjši rotaciji igralcev. Pravice za nastop nimajo Fernandez, Pešić in Rizman, kar za nas predstavlja dodatno težavo. Ekipa je motivirana, da popravi vtis, ki ga je pustila na prvem medsebojnem srečanju. Poskušali bomo priti do pomembne zmage.”

Šenčur GGD – Krka (19.00)

Šenčur in Krka se v zaostali obračun prvega kola podajata z zmago iz enajstega kola. Šenčur je na domačem igrišču premagal Hopse, Krka pa je v Stožicah ugnala aktualne državne prvake. Šenčurjani so po desetih odigranih kolih zbrali 16 točk, Krka pa točko manj. Na prvem obračunu teh dveh ekip so bili v dvorani Leona Štuklja boljši Novomeščani.

Dino Murić je v tej sezoni prvi strelec Šenčurja GGD (16,7 točk na tekmo). Maj Kovačevič je s povprečjem 14,6 točk na tekmo najboljši strelec Krke.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Bolj kot z nasprotnikovo igro, smo se v tem tednu ukvarjali z boleznijo. Skoraj celotno moštvo je obležalo z visoko telesno temperaturo, tako da še ne vemo, kdo bo sploh sposoben igrati. V takšnih okoliščinah je Krka favorit, mi pa bomo poskušali odigrati čim bolje.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Kljub prazničnem času za nas ni počitka. Na gostovanju v Čačku nismo bili pravi predvsem v obrambi, proti Šenčurju upam na boljšo predstavo. Šenčur je dobro moštvo, kar dokazuje njihova uvrstitev, prav tako pa tudi zelo dobra tekma proti nam pred dvema tednoma. Na domačem parketu so še bolj nevarni, zato bomo morali igrati pametno in potrpežljivo. Mislim, da nas čaka lepa košarkarska predstava za konec leta.”

Rogaška – Helios Suns (19.00)

Helios se bo po četrtkovi tekmi proti Olimpiji v Pokalu Spar, v soboto pomeril s Slatničani. Rogaška je po desetih odigranih kolih na drugem mestu Lige Nova KBM z izkupičkom sedmih zmag in treh porazov. Helios je šesti s petimi zmagami in prav toliko porazi. Na prvem medsebojnem obračunu v državnem prvenstvu so se visoke zmage na domačem parketu veselili Domžalčani (71:45).

MVP 11. kola Lige Nova KBM, Mitja Nikolič, je v tej sezoni strelsko najučinkovitejši v dresu Rogaške (14,6 točk na tekmo). Blaž Mahkovic je z 20,2 točke na obračun najboljši strelec Helios Suns in državnega prvenstva.

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Helios je v dobri formi, kar je pokazal tudi v četrtfinalu Pokala Spar, ko je premagal Petrol Olimpijo. Zavedamo se, da bo tekma težka, tako kot vse v tej sezoni. Verjamem, da nam bo s pomočjo naše zveste publike uspelo priti do zmage.”

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Tekma z Rogaško izpred dveh tednov ni realen pokazatelj trenutnega stanja. Imajo izkušeno in tudi odlično vodeno ekipo, ki je še posebej neugodna na domačem parketu. Ker gre za prestavljeno tekmo prvega kola, se bomo morali znajti brez Brodnika in Đumića. Kljub temu pa bomo naredili vse, da našo trenutno formo prenesemo tudi v to tekmo in poskušamo čim bolje zaključiti leto 2017.”