Vročica na čelu z Gogijem še naprej bruha ogenj

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Goran Dragić je skupaj s soigralci v novo leto vstopil v odlični formi. Miami je dobil še peto tekmo zapored, skupaj z lanskim januarjem že dvanajsto, tokrat je na vročem gostovanju premagal Toronto, ki je doživel šele drugi poraz v tej sezoni na domačem parketu. Tekmo je manj kot sekundo pred koncem s polaganjem po podaji Gogija odločil Wayne Ellington.

Miami je po minimalnem zaostanku v prvem polčasu sredi tretje četrtine prešel v vodstvo, četrtino dobil za devet in do konca tekme držal vodstvo. V končnici sta se ekipi parkrat izmenjali v vodstvu. Dobro minuto pred koncem je za novo vodstvo Miamija poskrbel Gogi, na drugi strani je z enako mero vrnil DeMar DeRozan, v zadnjem napadu pa je tik pred iztekom časa za zmago poskrbel Ellington, ki je pred tem trojke metal 16:3, verjetno se je tudi zaradi tega dejstva, čeprav je dobil podajo v kotu na trojki odločil, da bo poskusil s prodorom.

Dragić je bil najboljši strelec s 24-imi točkami, dosegel pa je tudi 12 skokov, s čimer je izenačil rekord kariere. Imel je tudi 4 asistence. Skupaj je imel Miami kar 64 skokov, največ v sezoni, Adebayo in Whiteside sta jih vsak imela po 15. Na drugi strani je točko več od Gogija dosegel DeRozan.

Gogi si je prislužil tudi naziv najboljšega igralca večera:

 

S poškodbami še vedno okužen Miami, tokrat se je na ogrevanju poškodoval še Tyler Johnson, je opravil odlično delo v obrambi in nasprotniku ni dovolil doseči stotice – v takih primerih ima Miami razmerje zmag in porazov letos 14:3. V tretji četrtini je bil izključen James Johnson, ki se je zapletel v prepir s Sergem Ibako, ki je tudi predčasno zapustil parket. Po tekmi se je zaiskrilo tudi med Gogijem in DeRoznom, Gogi je ‘incident’ označil kot: ‘Nič posebnega, samo izmenjala sva si nekaj besed.’

Naslednjo tekmo igra Miami že danes, ko bo igral v gosteh pri Indiani, kjer ne pozna zmage že 10 tekem zapored.

Portland je na gostovanju premagal Oklahomo, CJ McCollum je dosegel 27 točk in 7 asistenc.

V dvobojih enih najskromnejših ekip v tej sezoni sta bila uspešnejša Dallas, ki je premagal Orlando in LA Lakers, ki so dosegli še drugo zaporedno zmago, boljši so bili od Sacramenta.

Liga NBA, 9.1.2018

MIAMI – Toronto 90:89

PORTLAND – Oklahoma 117:106

Orlando – DALLAS 99:114

Sacramento – LA LAKERS 86:99