Vročica in Gogi prevroča za Grizlije

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je z najvišjo zmago v sezoni odlično končal mini zahodno-mehiško turnejo treh tekem, na katerih je zabeležil dve zmagi in poraz. Proti Memphisu je bil ponovno najboljši na igrišču Goran Dragić, ki je dosegel 19 točk, toliko kot na drugi strani tudi Marc Gasol, ob tem je imel Gogi še 5 skokov in 5 asistenc.

Odločilno serijo je Miami naredil sredi tretje četrtine, ko je ob izenačenem izidu s serijo 9:0 prevesil tehtnico na svojo stran. Drugi polčas je Miami dobil 62:40. Gogi, ki je v tretji četrtini dosegel 9 točk, je po tekmi dejal, da so imeli običajno težave v tretji četrtini in da ga veseli, da so tokrat ravno v tem obdobju igrali najboljše in da če bodo tako nadaljevali, lahko zmagajo še veliko tekem.

Vročica še naprej igra brez prvega centra Hassana Whitesida, ki ga v prvi peterki nadomešča Kevin Olynik, ki pa si je kmalu nabral osebne napake, odlično pa ga je zamenjal novinec Bam Adebayo, ki je dosegel 14 točk.

Tekma je bila posebna tudi za Erika Spoelstro – Miami je namreč prvič po tem, ko je Memphis odpustil trenerja Fitzdalea, ki je bil dolgo časa njegov pomočnik v Miamiju, igral proti Grizlijem; tudi zato je bila zmaga še bolj sladka. Spoelstra je samo še zmago oddaljen od rekorda po številu zmag kot trener Miamija, ki ga zaenkrat še drži Pat Riley.

Miami bo naslednjo tekmo igral v sredo proti Portlandu.

Boston je doživel presenetljivo visok poraz proti Chicagu, Mirotić in Portis sta skupaj dosegla 47 točk, Boston pa je igral brez prvega zvezdnika Kyrie Irvinga.

Houston je dosegel deseto zaporedno zmago, Harden je dosegel 26 točk in kar 17 asistenc, s čimer je izenačil osebni rekord. Clint Capella je dosegel 28 točk, prav tako osebni rekord.

Prvaki so brez Curryja in Greena premagali Portland, pri katerem je Damian Lillard dosegel 39 točk. Prvo ime tekme je bil Kevin Durant, ki je dosegel 28 točk, 9 skokov, 5 asistenc in 3 blokade.

Liga NBA, 11.12.2017

Boston – CHICAGO 85:108

New Orleans – HOUSTON 123:130

MIAMI – Memphis 107:82

CHARLOTTE – Oklahoma 116:103

Portland – GOLDEN STATE 104:111

Toronto – LA CLIPPERS 91:96