Vrača se domača liga: derbi v Novem mestu!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Po novoletnem premoru se bo v soboto nadaljevalo tekmovanje v Ligi Nova KBM. 12. kolo bosta odprla Šentjur in Sixt Primorska, Zlatorog bo gostil Šenčur GGD (prenos na Šport TV), Krka se bo pomerila z Rogaško, Ilirija se bo srečala s Helios Suns. V nedeljo bodo Hopsi gostili Olimpijo.

Liga Nova KBM, 12. krog, 6.1.

Šentjur – Sixt Primorska (19.00)

V Šentjurju bo v soboto na sporedu obračun prvo- in zadnjeuvrščene ekipe v Ligi Nova KBM. Sixt Primorska je po enajstih odigranih kolih na prvem mestu državnega prvenstva (osem zmag, trije porazi), Šentjur je na zadnjem mestu z izkupičkom treh zmag in osmih porazov. Na prvem medsebojnem obračunu teh dveh ekip v tej sezoni so se zmage veselili Primorci.

Miloš Pešič je s povprečjem 16,3 točk na tekmo najboljši strelec Šentjurja v tej sezoni. V moštvu Sixt Primorske je najučinkovitejši Marjan Čakarun (12,7 točk na obračun).

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Pričakujemo vodečo ekipo lige, ki ima na vsakem položaju po dva enakovredna košarkarja. V vsakem primeru je Primorska favorit tega srečanja. Mi se ubadamo s svojimi problemi, poškodbami in skrajšano rotacijo. Našim navijačem pa lahko obljubim, da bomo tekmo odigrali borbeno in po naših najboljših zmožnostih.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Zame bo tekma s Šentjurjem zagotovo posebna, saj sem tam deloval v minuli sezoni in spoznal ogromno zelo dobrih ter prijaznih ljudi, ki sodelujejo pri delovanju kluba. Tudi v to tekmo državnega prvenstva moramo iti kar se da osredotočeni, da zabeležimo novo zmago. Šentjur je v zadnjem času tudi zamenjal trenerja in zagotovo bodo k tekmi pristopili z energičnim pristopom. Želimo si nove zmage, s katero bi si praktično že zagotovili mesto med najboljšimi osmimi ekipami sezone.”

Zlatoror – Šenčur GGD (19.00)

Zlatorog je na zadnji odigrani tekmi v Ligi Nova KBM zabeležil zmago proti Šentjurju, Šenčur je izgubil s Krko. Na prvem srečanju teh dveh moštev v tej sezoni državnega prvenstva so na domačem terenu zmagali Šenčurjani. Zlatorog je na devetem mestu prvenstvene lestvice s 14 točkami, Šenčur je šesti s tremi točkami več. Zlatorog sta zapustila prvi strelec ekipe Miha Lapornik, ki bo kariero nadaljeval v Romuniji, in Karviar Mylak Shepherd, ekipo pa je okrepil Marko Popović. Prenos srečanja bo na Šport TV.

Nejc Barič je s povprečjem 11,6 točk na tekmo najboljši strelec Zlatoroga v tej sezoni. Dino Murić si lasti naziv najboljšega strelca pri Šenčurju (18,1 točke na srečanje).

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“V Laško prihaja izkušena ekipa Šenčurja, na katero se dobro pripravljamo. Naredili bomo vse, da v novo leto, pred domačim občinstvom, vstopimo z zmago.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Gostujemo pri ekipi Zlatoroga, ki je doživela velike spremembe ob odhodu prvega strelca Mihe Lapornika. Ta sprememba bo pomenila večjo motiviranost pri ostalih igralcih, ki bodo poskušali nadomestiti ali preseči njegov napadalni učinek. Priprava na srečanje ne bo ključnega pomena, pomembno bo predvsem, kako se bomo odzvali na nastale situacije tekom tekme.”

Krka – Rogaška (19.00)

Krka bo proti Rogaški poskušala podaljšati niz treh zaporednih zmag v Ligi Nova KBM, Rogaška bo poskušala priti do osme zmage v tej sezoni. Na prvem medsebojnem obračunu v državnem prvenstvu v tej sezoni so zmago v Rogaški Slatini slavili domači košarkarji. Ekipo Rogaške je med tednom okrepil Branislav Đekić. Srečanje med drugo- in petouvrščeno ekipo v tej sezoni se bo začelo ob 19. uri.

S 14,8 točkami na tekmo je najboljši strelec Krke v tej sezoni Maj Kovačevič. Mitja Nikolič je s 15,1 točko na obračun najbolj strelsko razpoložen v dresu Rogaške.

Simon Petrov, trener Krke:
“Po sredini tekmi nas v naslednjih petnajstih dneh čaka še sedem zelo pomembnih tekem. Ritem je zelo naporen, a tako pač je. Rogaška, ki nam prihaja najprej v goste, je v zadnjem času prikazala nekaj dobrih predstav, kar dokazuje tudi njihov položaj na lestvici Lige Nova KBM. So veliko bolj izkušeni od nas, odlično mečejo z razdalje, zato bomo morali tekmo odigrati mirno in pametno in ne dovoliti, da pademo v njihov ritem. Upam, da nam bo s svojo podporo pomagalo tudi čim več naših navijačev.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Nadaljujemo s serijo tekem. Sledi gostovanje v Novem mestu, kjer je domačin favorit te tekme. Mi bomo poskušali odigrati korektno tekmo in če se nam ponudi priložnost, tudi presenetiti.”

Ilirija – Helios (20.00)

Ilirija je po enajstih odigranih kolih na osmem mestu Lige Nova KBM z izkupičkom petih zmag in šestih porazov. Helios Suns je četrti, šestkrat so se Domžalčani do sedaj veselili zmage, petkrat pa so se morali zadovoljiti s točko. Ilirija je na prejšnji tekmi državnega prvenstva ugnala Petrol Olimpijo, Helios je bil boljši od Rogaške. Domžalčani so med tednom odigrali tudi povratno tekmo četrtfinala Pokala Spar proti ekipi Olimpije in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Žan Mark Šiško je najučinkovitejši strelec Ilirije v tej sezoni s povprečjem 17,8 točk na srečanje. Blaž Mahkovic si lasti naziv najboljšega strelca Lige Nova KBM in Helios Suns (20,4 točk na tekmo).

Saša Dončić, trener Ilirije:
“K nam v goste prihaja ekipa, ki igra v izredni formi. V mesecu decembru je prikazala vrhunsko košarko. Čaka nas težka tekma. Še vedno nismo kompletni, saj bosta manjkala Bajc in Mladenovski. Dali bomo vse od sebe, da pridemo do nove zmage.”

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Prednovoletni ritem tekem je terjal malo prevelik davek, zato je vprašanje, v kakšni zasedbi se bomo zoperstavili Iliriji. Zagotovo nas čaka težka tekma, Ilirija je predvsem na svojem parketu neugoden nasprotnik. Naredili bomo vse, da se domov vrnemo z novo zmago.”

7.1.
Hopsi Polzela – Petrol Olimpija (19.00)