Vrača se Andrej Jelen, sodniki dobili smernice za sezono 2015/16

Rubrika: Nižje slovenske lige

Uvod v košarkarsko sezono so zaznamovali zapleti v Združenju košarkarskih sodnikov Slovenije. »Sodniška organizacija oz. sodniki morajo svoje zadeve rešiti predvsem sami znotraj svojega združenja. Mi jim pri tem, ker so naši člani, lahko le svetujemo, pomagamo. Ker pa njihovo delo vpliva na delo KZS in mora vse potekati nemoteno, je IO KZS ustanovil komisijo, ki se s tem ukvarja na dnevni bazi,« pravi predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

1510_jelen_andrej_00
Andrej Jelen je že predsedoval sodnikom, zdaj bo vodil komisijo (foto: kosarka.si)

Vsi zbrani

Rečeno – storjeno. V torek je na Košarkarski zvezi Slovenije potekal sestanek, kjer je bila ustanovljena komisija za sodniška vprašanja pri KZS. Sestanku so prisostvovali predsedniki območnih sodniških organizacij, Damjan Gajšek kot nekdanji član strokovnega odbora ZKSS, generalni sekretar KZS, Rašo Nesterović, FIBA sodniki (Matej Boltauzer, Damir Javor, Sašo Petek, Matej Špendl, Marko Vučković), FIBA inštruktor, Aleš Kamnikar, njegova desna roka, Andrej Jelen ter oba komisarja tekmovanj pri KZS, Boris Majer (ki je hkrati tudi predsednik območne sodniške organizacije Maribor) in Gorazd Trontelj.

Po diskusiji in izmenjavi mnenje je Rašo Nesterović, skladno s pooblastilom zadnjega sestanka IO KZS, imenoval komisijo v naslednji sestavi: Andrej Jelen, predsednik; Matej Boltauzer, član in Damir Javor, član. Komisiji bodo pri delu pomagali Aleš Kamnikar, Boris Majer in Gorazd Trontelj.

Plan dela, na obzorju nove volitve

Komisija za sodniška vprašanja pri KZS mora do ponedeljka, 19. 10., pripraviti plan dela, ki ga bodo posredovali upravnemu odboru ZKSS, ta pa bo nato odobril finančna sredstva za spremljanje sojenja v tej sezoni. Komisija v takšni sestavi bo delovala, dokler se anomalije v sodniški organizaciji ne razrešijo. Poraja pa se vprašanje, če se sedaj sploh bodo. Začasni strokovni organ je imenovan, z imenovanjem strokovnega odbora pri sodniški organizaciji se sedaj ne mudi več toliko, vseeno pa bodo vodilni možje sodniške organizacije (sedaj so to vsi člani upravnega odbora) na seji, ki bo potekala prihodnji teden, sprožili vse postopke s čimprejšnjimi volitvami v organe ZKSS.

Seminar pripravila Javor in Petek

Prav tako je v torek po sestanku vseh omenjenih KZS pripravila tudi predsezonski seminar, kjer sta Damir Javor in Sašo Petek predstavila smernice sojenja za tekočo sezono. Sodniki so tako vendarle prejeli navodila in bodo lahko konec tedna sodili v skladu z letošnjimi smernicami, ki jih je določila FIBA.