VIDEO: Nov poraz Olimpije – v zadnji sekundi jo je pokopal Marko Tomas

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Olimpija je doživela tretji zaporedni poraz v Ligi ABA. Z izrednim metom Marka Tomasa jo je v Hali Tivoli z 78:80 porazila zagrebška Cibona. Ljubljančani so v zadnjih treh krogih izgubili proti neposrednim tekmecem za stik z vrhom. Z izkupičkom 5-8 pa so potonili v spodnji del prvenstvene lestvice.

Luka Žorić je k zmagi dodal 15 točk, prej omenjeni Tomas 17. Jan Špan je bil s 17 točkami prvo „točkovno“ ime Ljubljančanov.

Liga ABA, 13. krog, 23.12
Petrol Olimpija – ZADAR 78:80
POL: Oliver 13 (6 skokov), Špan 17, Morgan 14 (8 skokov), Lorbek 8, Battle 14 (5 podaj), Hrovat 11.

Vodili +11

Tekmo so boljše začeli zmaji, povedli so 11:2. Potem so pobudo prevzeli gostje. Med 26. in 28. minuto so Ljubljančani pokazali najboljšo igro – s serijo 17:6 so pobegnili na 62:51. Resna ekipa, kar Olimpija je, taka prednosti ne bi smela zapraviti. Pa jo je (spet – tako kot proti novomeški Krki pred dvema dnevoma).

Okorn ali Nazor – dilema leta 2015

Izkušeni gostje, vodi jih Ante Nazor (poleti sta bila Nazor in sedanji trener Olimpije Okorn konkurenta za klop zmajev, uprava se je na koncu odločila za Okorna), so se korak za korakom vrnili v igro in prišli do meta za zmago. V zadnjih 20 sekundah so imeli dva napada in tri mete za zmago. Olimpija jim je dovolila skok v napadu in vnovično organizacijo igre. Marko Tomas pa se je na koncu prebil mojstrsko še mimo kapetana Gregorja Hrovata in zadel za 6. zmago v sezoni

Glavni sodnik je bil Damir Javor.