VIDEO: Joksa blokiral, Ferme zadel za zmago

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixta Primorske so po pravem trilerju na tekmi osmega kola Druge divizije Lige ABA ugnali Zrinjski iz Mostarja, s 67:64. Dvoboj je z zadetim metom za tri točke v izdihljajih tekme odločil Tadej Ferme.

Po osmih kolih Druge divizije Lige ABA, primorsko moštvo ostaja na vrhu lestvice. Vršac si je na gostovanju v Rogaški Slatini privoščil spodrsljaj, proti Rogaški izgubil z 72;95, »tigri« pa so s sedmo zmago v sezoni še povišali vodstvo pred »farmacevti«, ki ostajajo najbližji zasledovalci izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca.

Tekmo so »tigri« v svojo korist obrnili v zadnji minuti.

Kljub dejstvu, da so košarkarji Sixta Primorske izgubili 18 žog ter zgrešili devet od 18 prostih metov, so bili vse do konca v igri za zmago, to pa so tudi izkoristili. Tadej Ferme je z dvema prostima metoma rezultat 20 sekund pred koncem tekme najprej poravnal na 64:64, po minuti odmora pa je kapetan ekipe Nebojša Joksimović uspešno blokiral polaganje Marka Šutala, najboljšega strelca Zrinjskega v tej sezoni. Žogo je na drugi strani v svoje roke vzel Ferme in sedem sekund pred koncem hladnokrvno zadel met za tri točke, s katerim je svoji ekipi prinesel zmago s 67:64. Mostarčani so imeli še priložnost, da se približajo ter morda celo izsilijo podaljšek, a sta njihove upe na preobrat razblinila zgrešena prosta meta Ivana Miličevića.

Štirje igralci Sixta Primorske so dosegli dvomestno število točk, s 13 točkami pa se je najbolj izkazal Nejc Zupan, ki je vknjižil tudi šest skokov. Tadej Ferme in Marijan Čakarun sta tekmo zaključila z 12 točkami, Mirko Mulalić pa se je ustavil pri desetih točkah.

V nedeljo primorske košarkarje čaka nova preizkušnja, odpravljajo se namreč v Novo mesto, kjer se bodo ob 19.00 na tekmi devetega kola Lige Nova KBM pomerili s Krko.

 

Liga ABA, 2. divizija, 8. krog, 6.12.
SIXT PRIMORSKA – Zrinjski 67:64 (18:19, 13:17, 17:14, 19:14)
Zupan 13 (6 skokov), Ferme in Čakarun (5 skokov) po 12; Šutalo 15, Princ 14 (7 podaj), Brummit 10 (8 skokov).