Veliko priznanje za Slovenijo

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

V Szolnokiju na Madžarskem bo od 6. do 8. januarja potekal prvi FIBA 3×3 Fast Track Training kamp. Nanj so bile poleg Slovenije povabljene le še tri reprezentance, namen programa pa je nadgradnja košarkarskega znanja fantov in deklet, starih do 18 let, hkrati pa tudi priprava na nastop na olimpijskih igrah.

Aleš Kunc. foto: kzs.si

Aleš Kunc je pustil močan pečat v ulični košarki. (foto: Kzs.si)

Slovenija je bila na ta program povabljena zaradi odličnih rezultatov v košarki 3×3 in zaradi minule odlične organizacije različnih turnirjev in drugih dogodkov. Treningi bodo potekali preko celega dne, v nedeljo pa bo tabor zaključen s tekmovanjem.

Sedmerica

Slovenske barve na Madžarskem pod vodstvom trenerja Matica Vidica zastopajo Matej Sušec (1999, Grosuplje), Gašper Potočnik (1999, Ljubljana), Jan Gršič (1999, Ilirija), Nejc Tomažič (2000, Pivka Perutninarstvo/Ježica), Lejla Pamič (1999, Kranjska Gora – Jesenice), Karin Kotar (2001, ŽKD Ilirija) in Hana Kandus (2001, ŽKD Ilirija).

Tudi Aleš Kunc

S slovensko delegacijo je v Szolnokiju tudi Aleš Kunc, član ekipe 3×3 Ljubljana Brezovica in zmagovalec zaključnega turnirja svetovne serije 2013 in 2016, ki je hkrati tudi t.i. »players representative« – predstavnik igralcev košarke 3×3 pri FIBI. Aleš je na kamp odšel na povabilo FIBE, tudi on pa bo pomemben del dogajanja v Szolnokiju, saj bo kot eden najboljših igralcev košarke 3×3 na svetu mladim na igrišču pokazal del svojega znanja, v večernem času pa podal še kakšen neprecenljiv nasvet za razvoj mladih na poti do uspeha.