Velika trojka Clevelanda in Kawhi Leonard za vodstvo 2:0

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Na obeh tekmah v noči na torek sta slavili domači ekipi, ki tudi vodita v seriji z 2:0. Prvaki so z odlično predstavo svoje velike trojke nadigrali Indiano, San Antonio pa je bil boljši od Memphisa.

V Clevelandu so domači po treh četrtinah vodili za 18 točk in kazalo je, da je tekma odločena. Igralcem Indiane se je v zadnji četrtini uspelo približati samo na štiri točke vendar jim je potem na koncu zmanjkalo moči za dokončen preobrat.

Pri prvakih je blestela trojka LeBron James (25), Kyre Irving (37) in Kevin Love (27), ki so skupaj dosegli 89 točk. James je dodal še 10 skokov in 7 asistenc, vendar imel tudi 8 izgubljenih žog.

Na drugi strani je Paul George dosegel 32 točk, 8 skokov in 7 asistenc, Jeff Teague pa je dosegel 23 točk.

Cleveland je v primerih, ko je v seriji v končnici povedel z 2:0, napredoval v vseh 12-ih serijah, današnja zmaga pa je bila že 19. zaporedna za Jamesa v prvem krogu končnice.

V San Antoniu, kejr gledalci spremljajo bolj obrambno usmerjeno serijo, je rekord karirer v končnici za zmago domačinov dosegel Kawhi Leonard. Ob tem je imel še 11 skokov. Leonard je zadel vseh 19 prostih metov.

San Antonio je vodil praktično celo tekmo, že po prvi četrtini je imel 13 točk prednosti, ob polčasu 19. V tretji četrtini se je Memphisu uspelo približati že na štiri točke, vendar se je San Antonio ponovno odlepil.

Za Memphis je Mike Conley dosegel 24 točk, Zach Randolph jih je dodal 18.

Po tekmi je bil zaradi sojenja razburjen trener godov David Fizdale, ki ga verjetno čaka kazen lige NBA, Fizdale-u pa ni šlo v račun, kako je lahko njegova ekipa skupaj metala manj prostih metov na celi tekmi (15) kot sam Leonard (19) na drugi strani, čeprav so imeli več metov iz rakete.

 

Liga NBA, končnica, 1.krog, 18.4.2017:

Indiana – CLEVELAND 111:117
(George 32 točk; Irving 37 točk)

Memphis – SAN ANTONIO 82:96
(Conley 24 točk; Leonard 37 točk)