V Stožice prihajajo vroči Nemci

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

V Stožicah bo danes ob 18:30 na sporedu tretji krog Fibine Lige prvakov. Domača Petrol Olimpija bo pričakala nemškega predstavnika medi Bayreuth, ki v tem tekmovanju po dveh krogih še ne pozna prikaza – premagali so poljsko Roso Radom in francoski Strasbourg.

 

Petrol Olimpije je v tem tekmovanju še brez zmage, danes pa prvič igra pred domačimi gledalci.

Bo Petrol Olimpija prišla do prve zmage v Ligi prvakov?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Izjavi pred tekmo:

Domen Lorbek, igralec Petrol Olimpije: “V FIBA Ligi prvakov smo doživeli dva poraza na tujem parketu. Enega v zadnjih sekundah podaljška. Mislim, da imamo še vedno dobre možnosti v naši skupini, ampak moramo tekmo proti medi Bayreuthu dobiti. Želimo si čim več ljudi v dvorani, saj potrebujemo podporo naših navijačev. Mislim, da imamo realne možnosti za zmago, ampak odločale bodo malenkosti. Pričakujemo težko tekmo, saj so Nemci zelo dobra napadalna ekipa. Po mojem mnenju so najmočnejši pod samim košem. Časa nimamo veliko, ampak mislim, da smo se taktično dobro pripravili na tekmo.”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: “Želimo si prve zmage v FIBA Ligi prvakov. Ne bo lahko, saj nam tri stvari ne gredo najbolj v našo korist. Nimamo časa za normalni proces treninga, kar se nam že pozna. Druga je stvar je, da ni dovolj časa za kvalitetno regeneracijo, saj se tekme vrstijo ena za drugo. Tretja težava je, da nimamo dovolj časa za kvalitetno pripravo na nasprotnika. Vseeno, izbire nimamo. Naredili bomo vse, da bomo na tekmi pripravljeni po najboljših močeh. Nemci so zanimiva ekipa in v kolikor želimo slaviti zmago v Stožicah, bomo morali igrati na visokem nivoju.”