V ljubljanski študentski ligi kar 9 trojk Kaleziča

v rubriki
Študentska liga
s kategorijo
Novice
.

Včeraj, 09.01.2017 se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v moških skupinah B in A ter ženski skupini A. Kot zanimivost velja omeniti, da je »športnik« Kalezič zadel kar devet metov za tri točke, začel pa se je tudi ženski del tekmovanja.

UKL

Skupina B (moški):

Fakulteta za družbene vede – FAKULTETAZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO 37:58
(Runovc 24, Lepšina 5, Kodrič in Šik Vukovič 4; Purič 20, Klobčar 17, Gortnar 6)

Pred začetkom tekme smo srečanje oznanili za enega izmed derbijev kroga. Srečanje je tudi neposredno odločalo o prvem mestu v predtekmovalni skupini B. Vendar »družbeniki« so na tekmo prišli le s šestimi igralci in brez njihovega nosilca igre Jordan Rojka. To se je na igrišču tudi odrazilo tako,da so »gradbeniki« prvi polčas zanesljivo dobili z desetimi točkami razlike. V drugem polčasu so slednji z navdahnjeno igro tudi nadaljevali in na koncu zanesljivo zmagali in zasluženo brez poraza osvojili prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini.

MEDICINSKA FAKULTETA – Fakulteta za strojništvo 58:52
(Drglin 18, Arzenšek 14, Milić 12; Cimerman 15, Šutanovac 12, Polajnar 10)

Srečanje je neposredno odločalo o napredovanju v ligo za prvaka. Obema ekipama se je to tudi poznalo, saj sta tekmo začeli sila nervozno s polno napakami. V tem elementu sta bili ekipi dokaj izenačeni, tako da se prva četrtina končala neodločeno. V nadaljevanju sta se obe ekipi le sprostili, tako da smo gledali lepo in zanimivo, predvsem pa izenačeno tekmo. Vse to je vodilo v podaljšek. Tudi v podaljšku sta se ekipi borili po najboljših močeh, v tem elementu pa so bili za odtenek boljši »medicinci«, ki so tekmo dobili v sami končnici in se kot zadnji iz predtekmovalne skupine B uvrstili v ligo za prvaka.

Lestvica v skupini B (moški): Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo 8, Fakulteta za družbene vede ter Medicinska fakulteta 6, Fakulteta za strojništvo ter Pedagoška fakulteta 5.

Skupina A (ženske):

Filozofska fakulteta – PEDAGOŠKA FAKULTETA 25:45
(Esih 10, Kaplja 9, Belak 6; Hrbljan 18, Jug 10, Dremel in Struna 6)

V prvi tekmi SPALING UKL 2016/17 v ženski konkurenci smo videli na delu »filozofinje« in pedagoginje«. Slednje so letos sestavile dokaj močno ekipo, ki sodeč po videnem zna priti še zelo daleč. Skozi celotno srečanje so pokazale svojo kakovost in na koncu visoko zmagale.

FAKULTETA ZA ŠPORT – Fakulteta za farmacijo 66:20
(Sever 12, Klobučar 12, Gogala 11; Jakobčič 10, Dolenc 6, Pernat 2 in Rede 2)

Lanske prvakinje »športnice« so dokazale, da tudi letos sodijo v ožji krog favoritinj za naslov prvakinj. »Farmacevtke« so bile brez lani njihove najboljše igralke Urše Žibert popolnoma nemočne in »športnice« so zabeležile prepričljivo in visoko zmago.

Lestvica v skupini A (ženske): Fakulteta za farmacijo ter Filozofska fakulteta 2, Fakulteta za šport ter Pedagoška fakulteta ter Fakulteta za šport 2, Filozofska fakulteta ter Fakulteta za farmacijo 1, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 0;

Skupina A (moški):

Fakulteta za farmacijo – FAKULTETA ZA ŠPORT 34:80
(Janev 19, Grosek 6, Vodopivec 4; Kalezič 35, Mehlin 12, Trafela 11)

Tekma s pričakovanim »enosmernim prometom«. »Športniki« so pričakovano hitro uveljavili svojo premoč v vseh košarkarskih elementih, tako da so na koncu slavili zasluženo in visoko zmago. Pri tem velja omeniti, da je »športnik« Kalezič zadel kar devet metov za tri točke.

Lestvica v skupini A (moški): Fakulteta za šport 8, Zdravstvena fakulteta 7, Biotehniška fakulteta 6, Fakulteta za arhitekturo 5, Fakulteta za farmacijo 4.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 lahko dobite na uradni spletni strani.