V Domžalah našli pravo smer

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

V letošnjem poletju je klub iz Domžal doživel precej sprememb. Menjali so trenerja, prevetrili igralski kader, dobili so novega predsednika. Redke so organizacije, ki take tektonske premike preživijo ne, da bi se to kje poznalo. To so spremembe, ki terjajo svoj čas. Zdi se, da tudi v Domžalah stvari prihajajo na svoje mesto in da so na pravi poti.

Zupan je šel

Trener Jovan Beader je bil pričakan z nekaj skepse, saj je neznanka v Sloveniji. A je s svojim prihodom maja dokazal, kako se stvari streže. Poleti in jeseni nadaljuje z delom, ekipa je vse bolj uigrana, za nameček so dobili še reprezentanta – Blaža Mahkovica. Verjetno bi Domžale še prej začele zbirati točke v domači ligi, če bi našli skupen jezik z Miho Zupanom. Sporazumno so se razšli, zakaj točno pa je ostalo nekje v zraku in nedorečeno. A je Beader našel rešitev tudi zato. V prihodnjih dneh pa pride v Domžale tudi nov center. Poizkus z Američanom se je klavrno izjalovil, tokratni izbor naj bi bil predvsem strokovnejši.

Ob tem ne gre pozabiti, da so se v Domžalah kalili in razvijali aktualnega selektorja Rada Trifunovića (kje če ne doma, bi imeli z njim toliko potrpljenja in podpore, prav je tako!), Klemna Prepeliča in Gregorja Hrovata ter Matica Rebca.

Heliosu je uspelo tudi v 5. krog pokala, prepričljivo so izločili ljubljansko Ilirijo. Ne gre pozabiti, da so Domžale najbolj gledana ekipa v domači ligi, za nameček pa se lahko pohvalijo s kar 700 mladimi v košarkarski šoli.

Po zmago v Sevnico

Za nameček pa premorejo v Domžalah tudi sila dominantno selekcijo U13, ki prihaja v soboto, 9.12., na kvalifikacijski turnir za Božični Cup Dubrava 2017. Po pogovoru s konkurenco (Grosuplje, Krka, Petrol Olimpija) so prav varovanci Gašperja Papeža favoriti turnirja – lansko sezono je ta ekipa osvojila naslov državnega prvaka. V Domžalah pa tudi z ostalimi mlajšimi selekcijami ciljajo na F4 v domačem prvenstvu.