U20: Pri Sekuliču tudi zamejski Slovenec, čakajo le še Čančarja

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Minuli vikend je v Laškem trenirala reprezentanca U20, ki jo vodi Aleksander Sekulič. „Vtis je zelo dober in pozitiven, na delu sem videl dokazovanja željno ekipo, ki pa se je prvič zbrala v takem številu,“ je dejal Sekulič.

Zdravniki odločajo

„Fantje dobro pripravljeni. To je dober pogoj, da tudi na EP odigramo dobro. Čaka nas še precej dela. Bistveno je, da smo v dobrem stanju,“ nadaljuje Sekula, ki upa in verjame, da bo z ekipo tudi Vlatko Čančar. Član Mega Leksa bo v prihodnjih dneh opravil zdravniški pregled. Če bo zelena luč, bo Vlatko z ekipo že v v Zrečah, kjer se ekipa zbere jutri, v četrtek pa potuje na močan turnir v Dubrovnik. Tam bodo še Rusija, Črna gora in Hrvaška.

Iz ZDA

Z ekipo je treniral tudi zamejski Slovenec Rafael Baldassi. Fant je rojen leta 1998, po izobrazbi branilec, šola pa se v ZDA. Ker pa je imel nekaj težav z žulji, ni pokazal vsega, kar zna. Kljub temu pa ga bo Sekulič še spremljal in preizkušal.

Optimistično

„Imamo dobro zasedbo. Ko bomo videli druge ekipe, bomo lahko več o pričakovanjih. A sem prepričan, da se lahko z nekaj sreče borimo tudi za najvišja mesta,“ je optimistično razpoložen selektor, ki je zadovoljen z napredkom določenih fantov. Malce manj pa z minutažo, ki jo imajo nekateri njegovi igralci v članski košarki.

EP U20, prvi del:

15.7.
Slovenija – Španija

16.7.
Slovenija – Srbija

17.6.
Slovenija – Italija