Turnir bo spremljal tudi selektor mladincev

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Prvi in zadnji mednarodni košarkarski turnir Vulco – Sava Avto je pripadel Unionu Olimpiji, ki bo skušala na obračunu štirih mladinskih vrst v Sevnici ta naslov tudi obraniti. Naloga bo jutri, 18. marca, vse prej kot lahka – Olimpijina konkurenca pa Rogaška, Dubrava in Krka.


„Veselimo se tega turnirja, ki ima zdaj že bogato tradicijo, vedno pa je zgledno organiziran in pripravljen,“ pred odhodom v Sevnico razmišlja Tomaž Fartek, vodja mladinskega pogona pri ljubljanski Union Olimpiji. Fartku je jasno, da ga čaka zahteven turnir, kjer pa bo skušal tekmi izkoristiti za dodatno uigravanje pred finalnim turnirjem za naslov državnega prvaka. S kakšno ekipo bodo prišli, bo jasno danes. Ob pripravi tega članka še ni točno vedel, ali bodo v Sevnico potovali tudi trije mladinci, ki so vključeni v delo članske vrste.

Trpelo delo s člani

Za Kranjčanom je pestro leto, v katerem je bil selektor mladinske reprezentance (ki je obstala v A diviziji), postal je vodja mladinskega pogona v Olimpiji, za nameček pa še trener članske vrste v Škofji Loki. „Razpet sem bil na toliko front. Prvič sem se znašel v taki situaciji, nisem je izbiral, nihče je ni. Ni bilo lahko. Ena stvar je trpela, to je bilo delo v članski ekipi LTH Castings. Zato smo se tudi razšli,“ opiše naš sogovornik dobršen del sezone, ki je bil naporen.

Zdaj je tudi jasno, da Fartek ostaja selektor mladincev. „Mladi rabijo kontinuiteto. Že lani smo imeli v ekipi pet fantov, ki so bili leto mlajši, zato so kandidati tudi za letos. Če si bodo to zaslužili. A če imaš v ekipi pet takih, ki poznajo sistem, je takoj lažje začeti z delom, kot pa da celo ekipo vse učiš na novo,“ je tudi Fartek vesel, ker mu je Košarkarska zveza Slovenije zaupala nadaljnje delo.

Vulco – Sava Avto mednarodni košarkarski turnir, Sevnica, 18.3.

polfinale:
Union Olimpija – KK Rogaška (8.30)
otvoritev turnirja (10.15)
Krka – Dubrava (10.30)

Vulcov izziv meta za tri točke (12.45)

tekma za 3. mesto (13.30)

tekma za 1. mesto (15.15)

podelitev pokalov in sklepna slovesnost (17.00)

Šiška 36, Dončić 35

Pogled v zgodovino razkriva, da je prvi prvak turnirja leta 2011 postala Olimpija, ki je v finalu z 91:85 ugnala Cibono. V dresu zmajčkov je bleste Luka Dončić, ki je dosegel v finalu kar 35 točk. Leto za tem je slavila Krka, ki je bil po podaljšku ugnala prav Olimpijo, Matic Šiška je prispeval 36 točk. Zadnji naslov je lani pripadel Olimpiji, dvakrat je bila najboljša zagrebška Dubrava (2014 in 2015), enkrat pa Krka.

Dosedanji finalni obračuni na turnirju Vulco – Sava Avto mednarodni košarkarski turnir:

2016:
UNION OLIMPIJA – Cedevita 75:67

2015:
DUBRAVA – Cedevita 91:85

2014:
DUBRAVA – Krka 76:70

2013:
CIBONA – Union Olimpija 75:68

2012:
KRKA – Union Olimpija 91:85

2011:
UNION OLIMPIJA – Cibona 93:86