Trifunović dal prednost mladim pred Udrihom

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Beno Udrih se je na velika vrata vrnil v Evropo, kjer je oblekel dres Žalgirisa. S prihodom v Evropo se je logično pojavilo vprašanje, ali bo selektor Radovan Trifunović računal nanj v nadaljevanju kvalifikacij. Trifunović je 27.12. lani za Slovenske novice potrdil, da je v stiku z Udrihom. „Sva v kontaktu,“ je bil kratek in jedrnat Trifunović.


„Kar zadeva moj nastop za reprezentanco, sem pripravljen. V vsaki zgodbi, ki se zgodi, sta dve resnici. Gledam samo naprej in ne bi pogreval tistega, kar je bilo. Pogovarjal sem se z Radom Trifunovićem in če me bo Šaras (trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius, op. a.) pustil, sem pripravljen pomagati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo,“ je Udrih že včeraj v pogovoru za Slovenske novice, avtor pa je bil Igor Đurović, potrdil, da ga mika slovenski dres.

A očitno od tega ne bo nič. „Z Benom sva se slišala. Dejal je, da je vedno pripravljen pomagati. Jaz in Košarkarska zveza Slovenije cenimo, da je pripravljen pomagati, vendar se zdaj nagibamo k mladim. Da damo prednost njim. Če ga bomo potrebovali, se bomo obrnili nanj,“ pa je selektor dal vedeti, da se je Košarkarska zveza Slovenije obrnila k mladim silam, ki so na voljo.