To je edina slovenska ekipa, ki je še konkurenčna v regiji!

s kategorijo
Novice
.

Podgorica in Ženski košarkarski klub Budućnost Bemax  sta pripravljena na finalni turnir WABA lige, so sporočili iz podgoriškega klub. Finalni turnir bo odigran 18. in 19. marca v športno- kulturnem centru Univerze Črne gore, uvrstitev na finalni turnir četverice so si izborile ekipe Budućnost Bemax, Athlete Celje in bolgarski ekipi Beroe in Montana 2003. Slovenske barve je v prvem in drugem delu sezone zastopal tudi kranjski Triglav.

Slovenske serijske prvakinje, ki pod taktirko trenerja Damirja Grgiča in vodstvenega dvojca Kranjc&Kop dela čudeže (foto: ŽKK Athlete Celje)

Budućnost Bemax, ki brani naslov, v polfinalu v soboto ob 19.30, igra proti bolgarski ekipi Beroe, drugega finalista bo odločil duel Montane in Athlete iz Celja. Tekma bo ob 17.00.

Liga WABA, polfinale, 17.3.
Montana – Athlete Celje (17.00)
Budućnost – Beroe (19.00)

18.3.
tekma za 3, mesto (14.30)
tekma za 1. mesto (17.00) (prenos na TV Črna Gora in satelitu RTCG)

Podgorica abonirana na F4

Direktor podgoriškega kluba Zoran Vujičić je dejal,  da je za Budućnost Bemax velika čast organizirati tako značajno manifestacijo ženske košarke oziroma športa v Črni gori. “Menim, da je to sijajna promocija ženske košarke, a istočasno tudi mesta Podgorice in Črne gore.  Smo prvi klub, ki je uspel organizirati Final 4 tretjič v štirih letih,”  je povedal Vujičić na novinarski konferenci.

Devetič Celjanke

Košarkarice Athlete Celja bodo že 9. v zgodovini kluba udeleženke zaključnega turnirja najboljše četverice WABA lige. Bile so tudi prve prvakinje, v tekmovanju pa kot edina ekipa nastopajo od samega začetka! So tudi edina slovenska košarkarska ekipa, ki je še vedno konkurenčna v regiji.

Bolgarke so premagljive

Celjanke in Montana sta v tej sezoni odigrali dve tekmi – v Celju je bilo 68:64 za domačinke, v Bolgariji pa je bila Montana boljša za 6 točk (77:71). Tekmo v Bolgariji je v korist domačink prelomila klop, v Celju pa izvrstna igra Američanke Evansove (24 točk), Štajerke pa so dosegle kar 46 točk v raketi.

Ekipa Montane (foto: kosarka.si)

Izjave pred zaključnim turnirjem:

Uroš Kranjc, športni direktor ŽKK Athlete Celje in direktor Lige ABA:“Najprej bi želel opozoriti na dejstvo, da je naš klub edini klub iz področja nekdanje Jugoslavije, ki je odigral vseh 16 sezon WABA lige, na kar smo izjemno ponosni. Ne gre pozabiti, da smo eden izmed ustanoviteljev tega tekmovanja in prvi zmagovalec WABA lige pred natanko 15 – imi leti, ko smo slavili na zaključnem turnirju v Šibeniku. Ponosni smo tudi na dejstvo, da bomo že devetič v zgodovini kluba udeleženci zaključnega turnirja najboljše četverice, kjer še nikoli nismo igrali s tako mlado zasedbo, kot jo imamo letos. Menim, da je bila letošnja izvedba lige s prihodom dveh kakovostnih bolgarskih ekip ter s povratkom Crvene Zvezde in Partizana, kvalitetnejša kot lanska, zato ima ta uspeh še toliko večjo vrednost. Trdno sem prepričan, da kljub mladosti, premoremo dovolj energije, znanja in kakovosti, da se lahko enakovredno po robu postavimo vsem preostalim udeležencem zaključnega turnirja.  Vsekakor bo za naša mlada dekleta ta zaključni turnir še ena dragocena izkušnja na njihovi košarkarski poti.”

Borut Kop, predsednik ŽKK Athlete Celje: “V klubu smo izjemno zadovoljni, da smo se s tako mlado ekipo uspeli uvrstiti na zaključni turnir WABA lige. To je zagotovo dokaz, da smo skozi sezono delali kvalitetno in dobro ter, da so igralke skozi težke tekme v tem tekmovanju napredovale. Veseli me, da smo na zaključni turnir najboljše četverice uvrščeni že devetič v šestnajstletni zgodovini tega tekmovanja. V Podgorico potujemo neobremenjeni kar se tiče rezultata, kar pa ne pomeni, da ne bomo storili vse, da preostalim udeležencem zaključnega turnirja pomešamo račune in pripravimo kakšno presenečenje. Prepričan sem, da bo zaključni turnir v Podgorici pravi praznik ženske košarke na področju širše regije in, da ga bodo naši športni prijatelji iz ŽKK Budućnost Podgorica tako kot vselej doslej organizirali na najvišji možni ravni.”

Damir Grgič, glavni trener ŽKK Athlete Celje: “Mislim, da smo z samo uvrstitvijo na finalni turnir dosegli lep rezultat. V polfinalu igramo z ekipo Montane, ki je zelo kvalitetna ter izkušena na vseh pozicijah. Montana je prav gotovo velik favorit na tej tekmi. Mi bomo naredili vse da se dobro pripravimo in poskušamo prikazati dobro in všečno košarko.”

Shante Evans, kapetanka, krilni center:” Zelo smo veseli, da se bomo lahko ta vikend udeležili F4 Waba lige v Podgorici. Cel teden smo se zelo dobro pripravljali na našega nasprotnika v polfinalu, to je bolgarsko ekipo Montana 2003. Vemo, da bo tekma težka, a mi smo pripravljeni. Ta vikend imamo veliko priložnost za dober rezultat, verjamem, da bomo dale vse od sebe in prikazale všečno igro.”

Larisa Ocvirk, krilo: “Celotna ekipa je ponosna na uvrstitev na zaključni turnir v Podgorici. Na tekme se bomo podale maksimalno motivirane in pripravljene. Veselimo se nove neverjetne izkušnje, ki smo si jo prigarale. Tekme bodo težke, a verjamem, da se bomo s puncami potrudile, da se pokažemo v najboljši možni luči.”

Iva Slonjšak, krilo: “V polfinalu nas čaka Montana 2003, katera definitivno ni lahek nasprotnik. Verjamem, da se bomo dobro pripravili, tako fizično kot psihično. Zelo pomembno je, da bomo dobro pričeli tekmo. Verjamem, da se z našo pravo igro in energijo, seveda lahko uvrstimo v finale!”

Ekipo Celjank v Črni gori spremlja tudi močna novinarska zasedba v postavi: Željko Zule, Gojko Kusić, Bogdan Rahten, Mitja Knez!