TAKO SE GOVORI: Sekulič meni, da lahko Slovenija premaga evropskega prvaka

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov do 20 let jutri začenja z nastopi na evropskem prvenstvu na Kreti. Varovanci Aleksandra Sekulića bodo prvenstvo odprli s tekmo proti Španiji, ki je na lanskem EP osvojila zlato medaljo. Tekma se bo začela ob 15.45.

EP U20, 1. krog, 15.7.
Slovenija – Španija (15.45)

Slovenska reprezentanca je v pripravljalnem obdobju odigrala deset tekem. Slovenci so se zmage veselili na zadnjih dveh srečanjih proti Franciji.

Slovenci bodo na EP igrali v skupini D. Prvo srečanje na Kreti bodo izbranci glavnega trenerja Aleksandra Sekulića odigrali v soboto, 15. julija, proti Španiji. Srečanje med slovensko in špansko izbrano vrsto se bo začelo ob 15.45. Reprezentanca Španije je aktualni evropski prvak, na lanskem EP je bilo v postavi kar sedem košarkarjev, ki bodo španske barve branili tudi na letošnjem EP na Kreti. Španci so bili v pripravljalnem obdobju zelo uspešni, saj so, razen zadnje tekme proti Grčiji, parket vedno zapustili dvignjenih glav.

Na drugem srečanju v skupini D se bosta ob 20.15 srečali reprezentanci Italije in Srbije.

Izjava pred tekmo:

Aleksander Sekulić, glavni trener slovenske reprezentance:
V zadovoljstvo nam je, da bomo prvo tekmo odigrali proti aktualnim evropskim prvakom. So favoriti, vendar v tekmo gremo odločeni, da se jim postavimo po robu. Imajo izredno dobre branilce, ki diktirajo tempo igre. Igrajo zelo dinamično košarko, tipično za španske ekipe. Vseh pet igralcev hitro teče v napad. Za nas bo izredno pomembno, da ustavimo njihove protinapade in jim ne dovolimo, da dosegajo lahke koše iz rakete ter kontroliramo skok v napadu, kjer so zelo agresivni. Na zadnji pripravljalni tekmi proti Grčiji so sicer izgubili, a so bili pred tem v vseh ostalih tekmah precej suvereni. Naša forma se vzpenja in verjamem, da bomo proti Špancem pokazali dobro igro. Če bomo igrali borbeno in ekipno lahko premagamo vsakogar na prvenstvu!”