Tajfun pustošil po Obali in premagal Primorsko

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Zadnji obračun v 13. kolu je pripadel ekipi šentjurskega Tajfuna, ki je slavil zmago na gostovanju v Kopru. V soboto je Zlatorog po podaljšku ugnal Helios (69:64), košarkarji Rogaške pa so proti LTH Castings prišli do visoke zmage v gosteh (70:115).

Liga Nova KBM, 13. krog, 8.1.
Sixt Primorska – TAJFUN 62:66
(Franklin jr. (5 skokov), Sanadze 14, Radulović 10; Vujasinović 19 (10 podaj, 6 skokov), Sarajlija 17, Miković 11)

Košarkarji Tajfuna so pod taktirko trenerja Jurice Golemca zabeležili peto zaporedno zmago in ob petdesetodstotnem izkupičku napovedali boj za zgornji del razpredelnice, ki vodi v Ligo za prvaka. Šentjurčani so zasluženo prišli do dveh točk, saj vodili skoraj vseh štirideset minut.

Gostitelji so vodili le na začetku s 4:0, nato pa so gostje prevzeli pobudo in s čvrsto obrambo prisilili tekmeca k pogostim napakam. Sixt Primorska je v prvem polčasu izgubila 15 žog, iz igre pa je zadeli zgolj devet metov. Tudi v nadaljevanju je Tajfun narekoval ritem igre – košarkarji Primorske so nekajkrat prišli do izenačenja, v odločilnih zaključnih trenutkih pa je bil na pravem mestu Danijel Vujasinović (19 točk, 10 podaj, 6 skokov, indeks 26). Organizator igre Tajfuna je dosegel zadnjih šest točk na tekmi; pri izenačenju na 60 je zadel za dve točki, v zadnjih petnajstih sekundah pa je ohranil mirno roko s črte prostih metov in zapečatil usodo domačih.

V 14. kolu bo Sixt Primorska gostovala pri Rogaški (14. 1.), Šentjurčane pa čaka derbi proti Tajfunu (13. 1.).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Aleksander Sekulič, Sixt Primorska: “Odigrali smo čvrsto tekmo proti tekmecu, ki ima izjemno izkušeno ekipo in ki je predvsem v obrambi dominiral. Iskali smo svoje priložnosti, nismo igrali slabo, a bili smo premalo učinkoviti v napadu, tako z razdalje, kot iz neposredne bližine. Zgrešili smo preveč odprtih metov, kar smo skušali nadomestiti z napadalnim skokom. Žal to ni bilo dovolj za zmago. V določenih trenutkih nismo odigrali dovolj pametno in tekmecu moramo zasluženo čestitali za zmago.”

Jurica Golemac, Tajfun: “Čestital bi svojim fantom za zmago in odlično predstavo. Skozi celotno tekmo so garali na terenu, dali so svoj maksimum, hkrati pa naredili vse, kar smo se dogovorili. Vsekakor bi se na tem mestu znova zahvalil našim navijačem, ki nam vseskozi stojijo ob strani.”