Super začetek: Slovenke porazile Madžarke!

s kategorijo
Novice
.

Ženska članska reprezentanca se je v okviru priprav na EP v sredo odpravila na Madžarsko. Slovenke so na prvem srečanju ves čas vodile in z rezultatom 77:64 premagale izbrano vrsto gostiteljic. Najboljša strelka v dresu Slovenije je bila Shante Evans s 17 točkami. Naša dekleta se bodo v petek še enkrat srečala z Madžarkami.

Slovenska izbrana vrsta bo prvi ciklus priprav zaključila z dvema tekmama na Madžarskem. Na četrtkovem obračunu so naše košarkarice od samega začetka narekovale močan ritem igre in po prvih desetih minutah vodile s petimi točkami prednosti. Prvi točki je iz prostih metov dosegla Eva Lisec, s košem za dve točki pa ji je sledila še Sandra Piršič in napovedala odličen prvi polčas Slovenije. V drugi četrtini je prednost še rasla, najvišja je bila pri rezultatu 39:20. Slovenke, ki so iz igre v prvem delu zadele 60% metov iz igre, so na odmor odšle s prednostjo 13 točk.

Na začetku drugega polčasa so se Madžarke pobrale in zaigrale bolje. V tretji četrtini so dosegle 28 točk in prednost gostij je skopnela na tri točke. Slovenke so strnile svoje vrste, Madžarkam so v zadnji četrtini dovolile zgolj šest točk in priprave na premierni nastop na evropskem prvenstvu začela z zmago. Odlično predstavo je danes prikazala Shante Evans, ki je bila s 17 točkami prva strelka Slovenije. Druga tekma med Madžarsko in Slovenijo bo na sporedu jutri ob 17. uri.

Poleg Evansove so dvomestno število točk dosegle Nika Barič (12), Sandra Piršič in Teja Oblak (obe po 11) ter Eva Lisec (10). Pri Sloveniji je priložnost za igro dobilo 11 košarkaric. Najboljša strelka Madžarske je bila Tijana Krivačević s 14 točkami.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer se bo v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije. Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke bodo svoje tekme igrale v Pragi.

Pripravljalna tekma, 18.5.
Madžarska –  SLOVENIJA 64:77 (13:18, 17:25, 28:18, 6:16)
Krivačević 14 (7 skokov); Evans 17, Barič 12, Oblak (5 skokov), in Piršič (9 skokov) po 11.

Izjava selektorja Damirja Grgića po prvi tekmi:
“S prvo pripravljalno tekmo sem lahko zadovoljen. V štabu smo se dogovorili, da bomo danes poskušali zmagati, zato priložnosti za igro niso dobile vse igralke. Odigrali smo zelo dobre tri četrtini in izredno slab tretji del srečanja, v katerem smo prejeli preveč točk. Tekma nam bo služila za dobro analizo. Na jutrišnji tekmi bodo priložnost dobile tudi ostale igralke.”

Izjava Nike Barič:
“V tem tednu smo naredili veliko dela. Čeprav je bila to naša prva tekma, smo odigrali zelo korektno. Vidi se, da še nismo v formi, saj se nam pojavljajo nihanja v igri. Smo na pravi poti in verjamem, da bomo na prihodnjih sedmih tekmah ujeli pravo formo.”

Izjava Shante Evans:
“Na prvi tekmi v slovenskem dresu sem se počutila odlično. Odigrale smo zelo dobro srečanje, vendar imele tudi nekaj slabših minut, ko smo nasprotnicam dovolile, da nas ujamejo. Pomembno je, da gremo korak za korakom in napredujemo. Predvsem moramo izboljšati našo igro v obrambi.”