ŠTUDENTSKA: Začela se je letošnja SPALDING UKL 2014/15

Rubrika: Študentska liga

Včeraj 03.11.2014 se je športni dvorani Srednje zdravstvene šole začelo tekmovanje v letošnji SPALDING UKL 2014/15. Tekmovanje se je začeto v moški konkurenci v kateri bo letos nastopalo 18 fakultetnih ekip, ženski del v katerem pa bo nastopalo 6 fakultetnih ekip pa se bo začelo 15.12.2014. Ob dramatičnih košarkarskih tekmah bomo letos videli tudi nekaj več spremljevalnega programa.

Skupina A (M):
FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO – Zdravstvena fakulteta  56:35
(Trstenjak 24, Zagorščak 10, Škedelj 5; Tepič 14, Sledič 11, Glavač 4)

Komentar tekme:  Koooončnooooo!!! SPALDING UKL 2014/2015 je ponovno tu! Na uvodni tekmi lige smo videli tudi novega člana med ekipami. To so »zdravstveniki«, ki so že na samem začetku pokazali, da mislijo resno in se dobro upirali proti večno dobrim »kemikom«. Tokrat so bili »kemiki« brez pomoči Medveda, ki je bil zadnja leta gonilna sila ekipe, zato pa letos pričakujemo večji delež s strani Verbiča in ostalih igralcev. Tekmo so »kemiki« uspešno pripeljali do konca in vknjižili prvi par točk.

Fakulteta za gradbeništvo in informatiko – FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO  48:60
(Maček 11, Slokar 10, Lombar 9; Okleščen 21, Kokelj 18, Rozman M. 7)

Komentar tekme:  Že na samem začetku tekme smo videli dosežene koše na obeh straneh, tako da je bilo pričakovati veliko točk. »Gradbenikom« se začetna conska obrambna postavitev ni obrestovala, saj so jo »elektrotehniki« dokaj enostavno »rešetali«. V nadaljevanju so »elektrotehniki« svojo prednost previdno nadzorovali in z odličnim Okleščenom tekmo dobili z 12 točkami razlike.

Lestvica v skupini A (moški): Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakulteta za elektrotehniko 2, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo in Zdravstvena fakulteta 1, Fakulteta za družbene vede 0


Skupina B (M):
EKONOMSKA FAKULTETA – Fakulteta za arhitekturo   54:40
(Soldo 13, Hudobivnik Mark 12, Štih 8; Derlink 16, Cvelbar 6, Jež 5)

Komentar tekme: »Ekonomisti« so tekmo odprli zelo suvereno in z veliko pomočjo visokega Solda tudi povedli v ¼  za 7 točk. Na drugi strani so »arhitekti« že v zaključku lanske sezone nakazali, da se postopoma dvigujejo v formi in letos to tudi nadaljujejo. Nekaj odličnih potez z njihove strani je privedlo trenerja »ekonomistov« k večjemu rotiranju svojih igralcev. Na koncu tekme je razlika narasla na 14 točk in »ekonomisti« so ponovno kandidati za najvišja mesta.

MEDICINSKA FAKULTETA – Fakulteta za matematiko in fiziko   70:20
(Birk in Dolenšek 10, Jagodič 9; Djuzič 4, Brank in Mohorič 3)

Komentar tekme: Prvo zmago v SPALDING UKL 2014/15 so na zadnji tekmi večera vknjižili tudi »medicinci«, ki so s prikazano igro in pristopom nakazali napad na vrh vsaj v svoji skupini, če ne tudi na vrh lige. »Matematiki« so vse možnosti za boljši začetek tekmovanja zapravili na začetku tekme, saj je bilo veliko število izgubljenih žog. V ¼ je bila razlika kar 15 točk, do konca tekme pa je še narasla. Moramo pa priznati, da so »matematiki« poželi veliko pohval z izborom svojih novih roza dresov. 

Lestvica v skupini B (moški): Medicinska fakulteta in Ekonomska fakulteta 2, Fakulteta za arhitekturo in Fakulteta za matematiko in fiziko 1, Fakulteta za šport 0