ŠTUDENTSKA: Športniki in športnice prvaki sezoni 2014/15

Rubrika: Študentska liga

V ponedeljek, 20.04.2015 se je končala letošnja SPALDING UKL 2014/15. V ženski in v moški konkurenci smo videli tekme za tretje kot prvo mesto, zlatih kolajn v moški in ženski konkurenci se je veselila Fakulteta za šport.

Foto: Matic Eržen
Košarkarji zmagovalne Fakultete za šport. Foto: Matic Eržen

Tekma za prvo mesto (Ž):
Ekonomska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 53:64
(Osterman 23, Klavžar 9, Juteršnik 7; Kastelic 31, Percan 12, Gabrovšek 10)

Komentar tekme: Tekma vredna velikega finala, »ekonomistke« so se okrepile za današnjo tekmo z Martino Osterman in Anjo Klavžar; »športnice« pa z Anito Kastelic in Nino Gabrovšek. V začetku prve četrtine smo gledali dokaj izenačeno tekmo. »Športnice« so z agresivno obrambo nadomeščale svoj »hendikep« v višini, »ekonomistke« pa so iskale globinske podaje pod sam obroč na Ostermanovo in Klavžarjevo. V tej nameri so bile za spoznanje uspešnejše »ekonomistke«, ki so prvo četrtino dobile z dvema točkama razlike. V drugi četrtini smo gledali podobno taktiko obeh ekip, »športnice« pa so v zadnjih dveh minutah napravile manjši preobrat in na odmor odšle z dvema točkama prednosti. Tretjo četrtino so »športnice« začele z odličnimi meti z razdalje in s strnjeno obrambo v raketi popolnoma razorožile »ekonomistke« in povedle z več kot desetimi točkami razlike. Vendar »ekonomistke« so proti koncu tega dela igre prednost zmanjšale in na odmor odšle le s sedmimi točkami zaostanka. Ta del igre je bila neustavljiva pri »športnicah« Anita Kastelic, pri «ekonomistkah » pa Martina Osterman. V zadnji četrtini so »ekonomistke« poskušale vse, da bi rezultat obrnile sebi v prid, vendar so »športnice« z nekaj »norimi« trojkami ohranile prednost in se zasluženo veselile naslova SPALDING UKL 2014/15. Izjemna predstava, ki je navdušilo polno dvorano.

Tekma za prvo mesto (M):
Ekonomska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 61:75
(Vrbančič 20, Soldo 14, Virk in Gabrovšek 7; Zdolšek 25, Kalezič 18, Sirnik 11)

Komentar tekme: Tudi finale v moški konkurenci je zadovoljil vsem sladokuscem v športni dvorani. Po koncu ženskega finala se je nadaljevalo enkratno vzdušje z mnogimi nagradnimi igrami. V prvi četrtini tekme so prevladovali »športniki«, ki so z agresivno obrambo in hitrimi protinapadi razorožili »ekonomiste« in ta del tekme dobili z osmimi točkami razlike v svojo korist. Druga četrtina je potekala do nekaj minut pred koncem v bolj zmernem tempu, v zadnjih treh minutah pa so »športniki« zopet stopili na plin in naredili razliko 21 točk v svojo korist. V tretji četrtini so »športniki« ves čas nadzorovali potek tekme in ves čas vodili od 15-20 točk razlike. Zadnjo četrtino so »ekonomisti« pričakovano poskušali preobrniti potek tekme sebi v prid, vendar danes so bili »športniki« preveč prepričljivi in svojo prednost zanesljivo obdržali na varni razliki in zasluženo zmagali in drugič zapored osvojili naslov. Iskrene čestitke obem ekipama.


Tekma za tretje mesto (Ž):

PEDAGOŠKA FAKULTETA – Medicinska fakulteta 42:26
(Štebe 20, Hatič 12, Cahunek 8; Macura in Bervar 9, Cesar in Lesar 2)                         

Komentar tekme: V tekmi za tretje mesto v ženski konkurenci smo v prvem polčasu videli dokaj izenačeno igro, vendar  s polno napak in zgrešenih metov na obeh straneh. V tej igri so bile »pedagoginje« za malenkost uspešnejše in polčas dobile z 18:15. Omeniti velja, da so »medicinke« danes zaradi klubskih obveznosti nastopile brez Sare Meden. Tretja četrtina je za malenkost pripadla »pedagoginjam«, tako da so te vodile po tem delu tekme za šest točk. V zadnji četrtini so se »pedagoginje« razigrale in tekmo zanesljivo dobile z 16 točkami razlike in tako ponovile lanski uspeh. Za prikazano čestitke obem ekipam.

Tekma za tretje mesto (M):
Medicinska fakulteta – FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO 43:67
(Planinc 12, Žlak 11, Sotler 8; Škedelj 20, Butala 14, Šeme 12) 

Komentar tekme: »Kemiki« so odlično odprli tekmo in povedli s 4:9. Proti koncu prve četrtine so se »medicinci« počasi približevali vendar prva četrtina se je končala s štirimi točkami prednosti v korist »kemikov«. Obe ekipi so spremljali glasni navijači, tako da je bilo v dvorani pravo košarkarsko vzdušje. V drugi četrtini se je ob izjemnem vzdušju razplamtela prava borba. »Kemiki« so bili ves čas v prednosti in polčas dobili s sedmi točkami razlike. Drugi polčas so začeli bolje »medicinci« in ves čas lovili »kemike«, vendar se ti niso dali in svojo prednost ob koncu tretje četrtine povečali na deset točk razlike v svojo korist. Pričakovano so »medicinci« v začetku zadnje četrtine začeli na vse ali nič, vendar »kemiki« so z agresivno obrambo in preudarnimi napadi ustavili vse nalete svojih nasprotnikov in na koncu s hitrimi protinapadi in dvema neverjetnima zabijanjema Klemna Šemeta popolnoma razbili »medicince« in na koncu zasluženo visoko zmagali in osvojili končno tretje mesto. Vsa pohvala pa velja navijačem obeh ekip, ki so ustvarili neverjetno košarkarsko vzdušje.


KONČNI VRSTNI RED (Ž):
1. Fakulteta za šport
2. Ekonomska fakulteta
3. Pedagoška fakulteta
4. Medicinska fakulteta 

Najboljša igralka SPALDING UKL 2014/15: Maja Percan (Fakulteta za šport).

KONČNI VRSTNI RED (M):
1. Fakulteta za šport
2. Ekonomska fakulteta
3. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
4. Medicinska fakulteta 

Najboljši igralec SPALDING UKL 2014/15: Tadej Mihalič (Fakulteta za šport).