Sodniki poslali Okorna pod tuš, Olimpiji pa zmaga

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V nedeljo je v 10. krogu Petrol Olimpija ugnala Ilirijo.  Košarkarji Olimpije niso dovolili novega presenečenja in v dvoboju z mestnim tekmecem Ilirijo dokazali, da ostajajo gospodarji Tivolija. Do šeste prvenstvene zmage niso prišli zlahka, odpor tekmecem so bolj ali manj zlomili na začetku tretje četrtine. Tekma je zavoljo izključitve trenerja Gašperja Okorna dobila še tretji polčas. Trener gostov pa je bentil nad sodnike.

Na začetku drugega dela je sicer kazalo, da ga bodo že prej. Ilirijani, pri katerih je na začetku s štirimi zaporednimi trojkami blestel Luka Vončina, so jim po izidu 18:18 dovolili, da se z delnim izidom 13:2, za katerega je bil s tremi trojkami najbolj zaslužen Jan Špan, oddaljijo. Po zadetem metu za tri točke Dražena Bubnića so zmaji vodili z 39:27, toda tekmeci so se vrnili v igro in po zaslugi košev Harisa Čučeviča polčas celo dobili.

Liga Nova KBM, 10. krog, 17.12.
Ilirija – PETROL OLIMPIJA 76:90 (20:28, 27:17, 17:27, 12:18)
Vončina 26 (5 skokov, 5 podaj), Mladenovski 13 (8 skokov), Šiško 12 (6 skokov, 13 podaj); Oliver 32 (8 skokov), Špan 22 (9 skokov, 5 podaj), Morgan 18 (8 skokov, 7 prid. žog).

Na začetku drugega polčasa pa so prvaki prestavili v višjo prestavo, z delnim izidom 8:0, ki je bil posledica dveh zadetih trojk Devina Oliverja, so spet ušli, v zadnji minuti tretje četrtine so spet vodili za 12 točk, še pred odhodom na zadnji odmor pa je Vončina s svojo sedmo trojko pokazal, da se Ilirija ne bo kar tako predala. A Olimpija je konca vendarle nadzorovala položaj, tekmecem ni dovolila, da se resneje približajo.

Pri Olimpiji se je z 32 točkami in indeksom 38 izkazal Oliver, Špan jih je dodal 22, oba sta dosegla šest trojk, pri Iliriji je 26 točk dosegel Vončina, iz devetih poskusov je zadel sedem metov za tri točke.

V naslednjem kolu bo Petrol Olimpija že čez štiri dni gostila Krko, Ilirija pa bo 23. decembra gostovala pri Rogaški.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener Ilirije:
“”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
Čestitam mojim igralcem, ki so preživeli to neprijetno izkušnjo. Zaslužena zmaga Petrol Olimpije.

Ko pa se gel na laseh Gašperja Okorna še ni povsem osušil, že so na sedežu Košarkarske zveze Slovenije vnesli poročilo tehničnega delegata, znane pa so tudi kazni:

Prva tehnična napaka dosojena trenerju OKORN G. (KK Petrol Olimpija) zaradi nešportnega vedenja –  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).
Druga tehnična napaka dosojena trenerju OKORN G. (KK Petrol Olimpija) zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev –  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).
​Tretja tehnična napaka dosojena trenerju OKORN G. (KK Petrol Olimpija) zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev –  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).
Tehnična napaka dosojena igralcu HROVAT  (KK Petrol Olimpija) zaradi nešportnega vedenja – omalovaževanje opozorila sodnikov (UKPI, 36.3.1/a).
Izključujoča napaka dosojena trenerju OKORN G. (KK) zaradi nešportnega vedenja v skladu z določili Uradnih košarkarskih pravil igre – dosojene tri tehnične napake zaradi nešportnega vedenja drugih oseb na klopi moštva (UKPI 36.3.4.a).

Sklepi:
1. KK PETROL OLIMPIJA se zaradi dosojene prve tehnične napake trenerju Okorn zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
2. KK PETROL OLIMPIJA se zaradi dosojene druge tehnične napake trenerju Okorn zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
3. KK PETROL OLIMPIJA se zaradi dosojene tretje tehnične napake trenerju Okorn zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev kaznuje s kaznijo 200,00 EUR.
4. KK PETROL OLIMPIJA  se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Hrovat zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 100,00 EUR.