Sobota – dan za štajerski derbi!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto se nadaljuje tekmovanje v Ligi Nova KBM. Ob 19.00 bo Rogaška v devetem kolu gostila Šentjur, istočasno bodo Hopsi igrali proti Zlatorogu (prenos na Šport TV). V nedeljo bo Šenčur gostoval pri Iliriji, Helios se bo pomeril z Olimpijo, Krka pa bo igrala proti Sixt Primorski.

Liga Nova KBM, 9. krog, 9.12.

Rogaška – Šentjur (19.00)

Rogaška se je po zmagi nad Olimpijo v prejšnjem kolu prebila na drugo mesto Lige Nova KBM (pet zmag in dva poraza). Šentjur je v prejšnjem kolu visoko izgubil s Hopsi in je trenutno na predzadnjem, devetem, mestu prvenstvene lestvice z izkupičkom treh zmag in štirih porazov. Ekipi sta v prejšnji sezoni odigrali dva medsebojna srečanja, na obeh pa so se zmage veselili Slatničani.

Marko Pajić je s povprečjem 14,1 točke na tekmo najboljši strelec Rogaške v tej sezoni. Pri Šentjurju je strelsko najuspešnejši Miloš Pešić (18,7 točk na srečanje).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Tekme med Rogaško in Šentjurjem so načeloma zanimive in pritegnejo veliko število gledalcev. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Zavedamo se, da v tej sezoni ni lahkih tekem, zato bomo tudi jutrišnjo tekmo morali odigrati maksimalno koncentrirano in borbeno. Verjamem, da nam bo uspelo zmagati.

Andrej Žakelj, trener Šentjurja:
Rogaška je z zadnjimi predstavami dokazala, da je zelo dobra ekipa in igra v odlični formi. Zavedamo se, da nas čaka težko delo. Osredotočeni smo zgolj na svojo igro. Upam, da bosta voljni moment in želja prisotna in da bomo dali vse od sebe.

Hopsi – Zlatorog (19.00)

Hopsi se bodo proti Zlatorogu borili za četrto zmago v tej sezoni Lige Nova KBM, Laščani pa bodo iskali priložnost za drugi uspeh. Hopsi so po osmih odigranih kolih na četrtem mestu prvenstvene lestvice (tri zmage, pet porazov). Zlatorog pa je po sedmih odigranih obračunih na zadnjem mestu Lige Nova KBM (ena zmaga, šest porazov). Srečanje si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Pri Hopsih je v tej sezoni strelsko najboljši Dejan Čup (14,8 točk na obračun). Miha Lapornik je najučinkovitejši pri Zlatorogu (18,1 točke na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzele:
“Jutrišnji lokalni derbi bo v dvorano na Polzeli privabil veliko število navijačev obeh ekip, zato pričakujem, da bo tekma zanimiva in napeta kot vsi lokalni derbiji med Hopsi in Zlatorogom doslej.”

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
Smo v težki situaciji, vendar na Polzelo ne odhajamo z belo zastavo. Poizkušali bomo odigrati po najboljših močeh in če se bo pokazala priložnost za zmago to poizkušali izkoristiti.

Ilirija – Šenčur GGD (18.00)

Moštvi sta bili v osmem kolu polovično uspešni. Ilirija je v prejšnjem kolu ugnala vodilno Sixt Primorsko, Šenčur pa je izgubil s Helios Suns. Ilirija je s štirimi zmagami in tremi porazi na petem mestu Lige Nova KBM, Šenčur je z enakim izkupičkom mesto nižje. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Žan Mark Šiško je v tej sezoni najučinkovitejši pri Iliriji (18,6 točk na tekmo), Dino Murić si lasti naslov najboljšega strelca pri Šenčurju GGD (17,4 točk na srečanje).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Pred nami je tretja domača tekma v tej sezoni. Igramo proti izkušeni in odlični ekipi Šenčurja. Pričakujem, da bomo dali svoj maksimum in odigrali lepo srečanje.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Iliriji je v zadnjih štirih sezonah uspel velikanski preskok. Iz ekipe, ki je igrala v 4. SKL, so prišli do situacije, ko premagujejo moštva iz zgornjega doma Lige Nova KBM. Največje zasluge za ta
uspeh gredo trenerju Saši Dončiću. V Hali Tivoli si želimo odigrati borbeno srečanje.”

10.12.
Helios Suns – Petrol Olimpija (19.00)

Ekipi sta v prejšnji sezoni Lige Nova KBM odigrali štiri medsebojna srečanja, na vseh štirih pa so bili uspešnejši Ljubljančani. Helios je trenutno, z enakim izkupičkom kot Krka in Šentjur, na sedmem mestu prvenstvene lestvice (tri zmage, štirje porazi). Petrol Olimpija je na tretjem mestu s štirimi zmagami in tremi porazi.

Blaž Mahkovic je s povprečjem 20,7 točk na tekmo najboljši strelec Heliosa in Lige Nova KBM v tej sezoni. Jordan Morgan je 14,7 točk na srečanje najučinkovitejši v dresu Olimpije.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
“Olimpija po porazu v regionalni ligi prihaja k nam verjetno polno motivirana, tudi nam pa motiva za to srečanje ne bi smelo manjkati. Za nas bo to ena najlažjih tekem v tej sezoni, saj proti takšnim favoritom nimamo česa izgubiti. Lahko pa se pokažemo v najboljši možni luči in vidimo, kjer smo trenutno v primerjavi z najboljšimi ekipami v Sloveniji.”

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
“Helios Suns se dvigujejo v formi. Prepričan sem, da nas čaka izjemno motiviran nasprotnik. Popraviti moramo določene napake, ki se nam ponavljajo na zadnjih tekmah, pametno moramo razporediti moči in srečanje dobiti.”

Krka – Sixt Primorska (19.00)

V nedeljo ob 19.00 bo na sporedu srečanje prvo- in osmouvrščene ekipe Lige Nova KBM. Primorci so trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva z izkupičkom 14 točk (šest zmag, dva poraza), Krka je z desetimi točkami na osmem mestu (tri zmage, štirje porazi). Moštvi sta v sezoni 2016/17 odigrali dva medsebojna obračuna, obe ekipi pa sta bili uspešni po enkrat.

V dresu Krke je v tej sezoni najboljši strelec Maj Kovačevič s povprečjem 14,4 točk na tekmo. Pri Sixtu je strelsko najbolj učinkovit Marjan Čakarun (12,3 točke na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Simon Petrov, trener Krke:
“V treh dneh nas čakata dve tekmi s Primorsko. Zavedamo se, za kako kakovostnega nasprotnika gre, o tem pa dovolj govori tudi to, da so vodilno moštvo tako v regionalni ligi kot v Ligi Nova KBM. Tudi mi smo v seriji dobrih rezultatov, ki jo želimo nadaljevati. Za to pa bo treba biti zelo zbran skozi celo tekmo in ne dovoliti nasprotniku, da se razleti v napadu. Rabili bomo tudi pomoč naših navijačev, zato jih vabim v čim večjem številu ,da nas pridejo podpreti. Upam, da bo Jošilo ozdravel in bo sposoben igranja na nedeljski tekmi.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Pred nami je izredno zahtevno gostovanje v Novem mestu. Košarkarji Krke v zadnjem času igrajo vse bolje in bolje, mi pa smo malenkost padli v formi. Upamo na boljšo predstavo od teh, ki smo jih prikazali na zadnjih tekmah. Novomeška ekipa je fizično zelo dobro pripravljena, z izkušenimi igralci, ki so odlični strelci z razdalje. Morali bomo dati vse od sebe, da na gostovanju zabeležimo novo zmago