Slovenski trenerski Vzhod: Rizman ruši prvaka, Mihevc 3-1, Jakara 2-2

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Slovenski trenerji si na različnih koncih Evrope služijo kruh, na tem mestu pregled tistih, ki delajo na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem in v Litvi. Ponosni smo na njih in njihovo delo!

Na Češkem je izvrstno svoje delo začel Dejan Jakara. Iz Heliosa je šel na tujem, postal je trener Brna, ki ima po štirih krogih domače lige dve zmagi in dva poraza. Pa še ni veliko manjkalo, pa bi bil Jakara s štirimi zmagami povsem na vrhu. Zdaj je šesti. V 4. krogu je z 85:80 klonil proti Ostravi.

Sinoči je tretjo zmago v sezoni v poljski ligi dosegel Dejan Mihevc, ki je poleti sedel na klop moštva Polski Cukier. S 87:79 so Mihevčevi slavili in postajajo najbolj pozitivno presenečenje uvoda v sezono. Mihevc je drugič na tujem, deloval je že v Angliji.

Do 2. zmage v slovaški ligi je prišel Vladimir Rizman – njegov Rieker je na krilih Bobana Tomića (20 točk, 6 podaj, 5 skokov) doma z 89:82 porazil Inter Saliha Nuhanoviča (5 minut, 2 točki). Rieker je 7. ekipa lige, Rizman pa prvič v tujini.

V Litvi že od leta 2014 deluje Andrej Urlep, ki je v 7. krogu domače lige z 88:86 premagal Juventus, kar je dovolj za 6. mesto v ligi (trem zmagam je dodal štiri poraze).

S štirimi porazi (0-4) je sezono v 2. poljski ligi začel Miloš Šporar, ki vodi zasedbo Notec. V zadnjem krogu so izgubili v gosteh proti Sokolom (92:77).

Izvrstno se na Slovaškem drži tudi Teo Hojč, ki je začenja 3. sezono na klopi Levic. Po štirih krogih ima tri zmage in poraz, kar ga uvršča na 3. mesto. V soboto so Hojčevi s 86:88 v gosteh ugnali Žilino.

Prvi poraz v domači ligi po dveh zmagah pa sta doživela Gašper Potočnik in Žiga Mravljak, ki delujeta v Kormendu. S 86:78 ju je porazil vodilni Kaposvari.