Slovenski mladinci porazili tudi Srbijo

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca fantov do 18 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo. Včeraj so se odpravili proti Vršcu, kjer so danes odigrali prvo srečanje proti srbski izbrani vrsti. Slovenci so bili boljši z rezultatom 73:66.

Pripravljalna tekma, U18, 14.7.
Srbija – SLOVENIJA 66:73 (28:21, 9:10, 14:15, 15:27)
Strelci za Slovenijo: Sušec 17 (7 skokov), Kralj 15 (5 skokov), Klavžar 14 (5 podaj), Šuša 12, Gorbachov 8 (7 skokov), Ličen 4, Jogan 3, Gaberšek, Jančar Jarc, Andolšek Heine, Klanjšček, Janežič.

Slovenci so tekmo pred 200 gledalci začeli v postavi Šuša, Gorbachov, Jogan, Kralj in Klavžar. Srečanje so bolje odprli srbski košarkarji, ki so prvo četrtino tekme dobili z rezultatom 28:21. Do polčasa so uspeli varovanci Tomaža Fartka nekoliko znižati prednost domačih, kljub temu pa je Srbija na odmor odšla s prednostjo šestih točk.

Odločilna je bila zadnja četrtini, ki so jo Slovenci dobili z dvanajstimi točkami prednosti. Najboljši igralec v dresu s slovensko zastavo je bil Matej Sušec, ki je 17 točkam dodal 7 skokov ter tekmo končal z valorizacijo 21. V slovenski reprezentanci je priložnost za igro dobilo 11 košarkarjev, sedem igralcev pa se je uspelo vpisati med strelce. Slovenci so bili uspešnejši v skoku (35:33).

Slovenci so tako po dveh zmagah proti Bosni in Hercegovini še tretjič parket zapustili dvignjenih glav. Jutri ob 20.00 jih v Vršču ponovno čaka obračun proti domači izbrani vrsti, v nedeljo ob 13. uri pa se bodo Slovenci pomerili še s Švico.

Izjava glavnega trenerja Tomaža Fartka:
“Odigrali smo zelo čvrsto tekmo proti kakovostnem nasprotniku. V zelo kratkem času smo rešili probleme v obrambi in nasprotniku onemogočili doseganje točk, ki so jih uspeli unovčiti v prvi četrtini. Kljub temu, da smo skozi večino tekme zaostajali, Srbom nikakor nismo pustili, da nam pobegnejo. Za to je bil potreben izjemno borben karakter ekipe kot tudi posameznikov ter ponosno zastopanje grba, ki ga nosijo na prsih. Nasprotnik je imel tri do štiri priložnosti, da nam uide, vendar so se fantje vedno vrnili v tekmo. Ob koncu tekme se nam je ponudila priložnost, ki smo jo takoj izkoristili ter tekmo zaključili z zmago. Jutri nas čaka nova tekma, kjer pričakujem dobro predstavo s strani tistih, ki so danes dobili manjšo priložnost. Fantom iskreno čestitam za zmago ter jim jo ob spletu okoliščin tudi izredno privoščim.”